Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα για το γκαλά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 150 χρόνια του "Απόλλωνα"

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα για το γκαλά τ...

Το βράδυ της Δευτέρας 10/10/2022 στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων

Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την πρώτη παράσταση μελοδράματος στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  σε συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσίασε στο κατάμεστο από θεατές, Δημοτικό Θέατρο το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2022, την παράσταση: 150 χρόνια Απόλλων - Gala όπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το κοινό, γοητευμένο από την εξαιρετική αυτή μουσική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, απόλαυσε άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες του ρεπερτορίου, καθώς και τραγούδια, τα οποία ανταποκρίνονταν στον χαρακτήρα του Δημοτικού Θεάτρου και στην πρώτη παράσταση όπερας, Χορός Μεταμφιεσμένων του Τζουζέπε Βέρντι, (Un ballo in Maschera).

Το Gala – γκαλά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, με την συμμετοχή των πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: της Πατρινής στην καταγωγή υψιφώνου Βασιλικής  Καραγιάννη, του Γιάννη Χριστόπουλου (τενόρος) και του Τάσου Αποστόλου (βαθύφωνος).

Στο πιάνο συνόδευσε η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Το θεατρικό και μουσικό κοινό της πόλης χειροκρότησε θερμά τους πρωταγωνιστές και την πιανίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπενθυμίζοντάς μας πως το μελόδραμα αποτελούσε το κυρίαρχο στοιχείο της κοινωνικής ζωής των παλαιότερων Πατρινών.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μέσα από τον κοσμοπολιτισμό του μελοδράματος, η κοινωνία της Πάτρας βρίσκει την ευκαιρία να εκδηλώσει μια τοπική συνείδηση και  να εκφράσει ένα έντονο πνεύμα καλλιτεχνικού και δημιουργικού συναγωνισμού…

Παρέστησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πέτρος Βάης, πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, η πρόεδρος του ομίλου Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου, Μαρία Ασημακοπούλου, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture