Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Ντίνος Μπέλεχας στο thebest: Μετά από χρόνια προσπάθειας έχουμε στο Δρέπανο το 1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite

Ντίνος Μπέλεχας στο thebest: Μετά από χρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Για 8 χρόνια από το 2011 έως και το 2019 πραγματοποιούταν στο Δρέπανο με την ιδιαίτερη μορφολογία του, το Kitesurf Festival

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 1st OPEN Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite , KITEFOIL & TT:R που θα πραγματοποιηθεί 1 έως 4 Σεπτεμβρίου, στο Δρέπανο Αχαΐας.

1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite: Στο Δρέπανο το μεγαλύτερο αθλητικό event με μουσικό Φεστιβάλ

Όλα είναι έτοιμα για ένα τετραήμερο event όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί μια κορυφαία επίσημη πανελλήνια διοργάνωση Ολυμπιακού αθλήματος στο οποίο Έλληνες αθλητές θα αγωνίζονται για τη νίκη και την ένταξή τους στην Εθνική Ομάδα Kitesurf. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις εντός και εκτός θαλάσσης (festival kitesurf, festival μουσικής, festival φαγητού, αγώνες επίδειξης, κτλ.) ολοκληρώνοντας έτσι αυτή την αθλητική γιορτή που αναμένεται να προσελκύει καθημερινά πάνω από 2.000 επισκέπτες.

Να σημειώσουμε ότι για 8 χρόνια από το 2011 έως και το 2019 πραγματοποιούταν στο Δρέπανο με την ιδιαίτερη μορφολογία του, το Kitesurf Festival που προσέλκυε λάτρεις και φίλους του αθλήματος του Kite. Πλέον  το kitesurf μεταβλήθηκε πλέον σε Ολυμπιακό άθλημα ανεβάζει τη σημαντικότητα του ενώ οι νικητές των αγώνων θα είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα που θα συμμετάσχει στους μετέπειτα αγώνες και φυσικά στους Ολυμπιακούς.

Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Λίγο πριν την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διοργάνωση ο Ντίνος Μπέλεχας, πρόεδρος αθλητικού σωματείου Cape Drepano, μίλησε στο thebest.gr για τη διοργάνωση και τη σημασία της.

Μέσα από την προσπάθεια μας έγινε γνωστή η περιοχή στους λάτρεις του αθλήματος και εκτός συνόρων

Πώς φτάσαμε στο σημείο να φιλοξενούμε στην περιοχή μας το πρωτάθλημα;

Μετά από αρκετά χρόνια μίας προσπάθειας το kite surf έγινε ολυμπιακό άθλημα, πράγμα που έχει αναγνωριστεί και από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Φτάσαμε πλέον σε αυτό το τετραήμερο αγώνα που θα γίνει στο Δρέπανο και από τον οποίο θα προκύψει η εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Μετά από οκτώ συνεχόμενα Φεστιβάλ που πραγματοποιήσαμε ήρθε μία ανάπτυξη, το μέρος έγινε ευρέως γνωστό, και εκτός συνόρων, στην κοινότητα των ανθρώπων που ασχολείται με αυτό το σπορ και λατρέυει αυτό το άθλημα. Καταφέραμε να συνυπάρξουν φορείς και τομείς. Υπήρχε αυτά τα χρόνια και στήριξη από την τοπική κοινωνία, από την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο, κ.α.  Συνυπάρχουν δηλαδή αθλητισμός, οικονομία, τοπική κοινωνία, κι άλλα.

Ποια είναι η σημασία της διοργάνωσης;

Με το πρωτάθλημα όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει, δυναμώνει. Από εδώ και πέρα, και μέσα από την απόφαση της Περιφέρειας να συμμετέχει στη διοργάνωση, αποκτάται ένας «σταθμός». Κάθε χρόνο αυτoί οι αγώνες θα γίνονται στην περιοχή μας και από αυτούς θα προκύπτει ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Τι άλλο περιλαμβάνει η διοργάνωση, εντός και εκτός νερού;  

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το θέαμα  και να το απολαύσουν και μάλιστα με ανέσεις καθώς θα υπάρχει street food, μουσική.  Θα υπάρξουν και επιδείξεις free style που θα δώσουν έναν χαρούμενο τόνο στο θεατή.

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει το καλωσόρισμα των αθλητών και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έναρξη των αγώνων. Θα υπάρχουν παράλληλα κάποια events που θα γίνονται για το κοινό στη ξηρά, κάτω από μία τέντα 1.000  τετραγωνικών ώστε να υπάρχει σκιά.  Όπως είπα θα υπάρχει φαγητό από επαγγελματίες της εστίασης ενώ χορηγός είναι το coffee island.

Διαβάστε επίσης στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports