Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Vovafisso» από τον πατρινό δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον 4χρονο γιο του

«Vovafisso» από τον πατρινό δημοσιογράφο...

Μία ιδιαίτερη τρυφερή έκθεση με πολύχρωμες «φωτεινές» πινελιές θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τέχνης ΑΝΤΙ στην Αντίπαρο

Μία ιδιαίτερη τρυφερή έκθεση με πολύχρωμες «φωτεινές» πινελιές θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τέχνης ΑΝΤΙ στην Αντίπαρο με έργα που δημιούργησε ο πατρινός δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με τον 4χρονο γιο του Άρη από την αρχή της καραντίνας μέχρι σήμερα.

 Η έκθεση ζωγραφικής «Vovafisso» θα λειτουργήσει από την Τρίτη, 23 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Η Μαίρη Χατζάκη, επιμελήτρια του χώρου πολιτισμού που κλείνει εφέτος τα δέκα χρόνια λειτουργίας του στην είσοδο του Κάστρου της Αντιπάρου και αποτελεί έδρα του Διεθνούς Σωματείου Φωτογραφίας και Τέχνης Αντιπάρου (ΙΑΡΑΑ) υποδέχτηκε την ιδέα κι έτσι παρουσιάζονται 18 έργα σε διαφορετικά μεγέθη 1Χ1μ, 0,60 Χ 0,60 εκ, 0,50 Χ 0,50 εκ, 0,40 Χ 0,40 εκ.
Ενα παιχνίδι με χρώματα και πινελιές που έγινε το ημερολόγιο της σχέσης πατέρα με τον γιο του. Όταν ο Άρης ξεκίνησε να μιλάει, να αρθρώνει τις πρώτες του λέξεις, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδόπουλος θέλησε να τις αποτυπώσει στον καμβά: ποδήλατο, μαμά, Ντόναλντ Ντακ, μαϊμού, δέντρο. Κάθε λέξη γινόταν μια ζωγραφιά σύμφωνα με το βίωμα του μπαμπά. Ο Γκαγκάριν του γιού (έτσι έλεγαν οι γονείς του τον Άρη όταν φορούσε την ολόσωμη φόρμα για τον ύπνο) μπλέκει με τον Άρμστρονγκ της παιδικής ηλικίας του πατέρα και τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι. H Wonder Woman μαμά, o Ντούλα Νταν είναι η πρώτη μονοκοντυλιά που έμαθε ο μπαμπάς από τον θείο του, ο Πιούπι το αγαπημένο του κόμικ. Ο Βινόσαβος μοιάζει με κάτοψη νησιού, το κοκ είναι μια ιστορία τριών γενιών ενώ ο Χαχαρίας κρύβει μέσα του τη χαρά της ζωής.
Vovafisso; Η ερώτηση ήρθε στην πορεία. Όταν πια ο Άρης μπορούσε να ρωτήσει να ζωγραφίσει, ξεκίνησε ο διάλογος: μια πινελιά, μια μολυβιά, «όχι αυτό το χρώμα». Μια διαδικασία που διήρκησε δυο χρόνια μέχρι να πει: «είναι έτοιμο, μπαμπά μου». Τέμπερες, δαχτυλομπογιές και ξυλομπογιές, ακρυλικά χρώματα και λάδια μπλέκουν στους καμβάδες. Ποιανού ιδέα ήταν; Ποιανού η πινελιά; Στην πορεία της ζωής, είναι ευθύνη των γονιών να προσφέρουν τα πιο όμορφα χρώματα στα παιδιά για να ζωγραφίσουν το δικό τους αποτύπωμα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View