Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θρίαμβος για το νέο φιλμ του Thor παρά τις συγκρατημένες κριτικές - 70.000 εισιτήρια έκοψε στην πρεμιέρα του στη χώρα μας

Θρίαμβος για το νέο φιλμ του Thor παρά τ...

Στις ΗΠΑ ήρθε άνετα 1ο με 143 εκατ. δολάρια συν ακόμη 159 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο όπου βγήκε

Να λοιπόν που η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του υπερήρωα Thor (η 4η ατομική) της Μάρβελ έκανε το εμπορικό της θαύμα και είναι γεγονός πως είδαμε και εδώ στην Πάτρα αρκετούς λάτρεις των υπερηρώων από το κινηματογραφικό σύμπαν της Μάρβελ να σπεύδουν στις κλιματιζόμενες αίθουσες των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων το σαββατοκύριακο.

Το φιλμ «Thor: Love and Thunder» με τον γοητευτικό Κρις Χέμσγουορθ και πάλι ως Θορ έκοψε όπως είδαμε στον πίνακα του εγχώριου box office κοντά στα 70.000 εισιτήρια και εφόσον κρατηθεί καλά τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να περάσει τα 165.522 εισιτήρια του 3ου φιλμ «Thor: Ragnarok» που είχε προβληθεί τέλη του 2017.   

Όπως ανέφερε το σάιτ flix.gr, στα 108.424 εισιτήρια σύνολο, εκτόξευσε το νέο κεφάλαιο του μαρβελικού «Thor» τα εισιτήρια του δεύτερου κινηματογραφικού τετραημέρου του μήνα, 7-10/7/2022 στη χώρα μας (από τα 69.377 του πρώτου 4ημέρου του Ιουλίου), αριθμός στον οποίο κάτι συνεισέφερε και το τρίτο μέρος της δημοφιλούς γαλλικής φάρσας «Θεέ Μου Τι Σου Κάναμε; 3» με τον Κριστιάν Κλαβιέ που επίσης παίζεται στην Πάτρα στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο και στα Odeon Veso Mare. Το «Θεέ Μου Τι Σου Κάναμε; 3» του Φιλίπ Ντε Σοβερόν έκοψε το 4ήμερο της πρεμιέρας του, σε 45 αίθουσες πανελλαδικά, 14.455 εισιτήρια.

Το «Thor: Love and Thunder» που κρύβει αρκετές εκπλήξεις όπως τις γκεστ παρουσίες των Ματ Ντέιμον, Σαμ Νιλ και Μελίσα Μακάρθι αλλά και μία απολαυστική ερμηνεία από τον Ράσελ Κρόου ως Θεό των Θεών, Δία που βγάζει γέλιο, σάρωσε τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως και σχεδόν κατάφερε να ισοσκελίσει το κόστος παραγωγής του και διαφήμισης του. Τουτέστιν η διάρκειας 2 ωρών ταινία σε σκηνοθεσία Τάικα Γουατίτι, ήρθε 1η στο Αμερικάνικο box office με 143 εκατ. δολάρια σε 4,375 αίθουσες συν ακόμη 159 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο (σύνολο 302 εκατ.).

Πάντως οι κριτικές ήταν κάπως συγκρατημένες (68% στο Rotten tomatoes) & είναι γεγονός πως το νέο φιλμ του Thor ξεκινά αρκετά σκοτεινά και δραματικά συστήνοντας μας και τον κακό του φιλμ, τον Γκορ (Κρίστιαν Μπέιλ) και στην πορεία παρότι υπερέχει η «ελαφρότητα», δεν λείπουν και κάποιες ακόμη δυνατές δραματικές πτυχές της ιστορίας που αφορούν την επανεμφάνιση της αγαπημένης του Θορ, Τζέιν Φόστερ (και όχι Τζέιν Φόντα ή Τζόντι Φόστερ όπως χαριτωμένα και επίτηδες μπερδεύουν το όνομα της σε δύο στιγμές της ταινίας). Την Τζέιν Φόστερ ανέλαβε και πάλι να υποδυθεί η Νάταλι Πόρτμαν που χάρισε την αναμενόμενη ποιότητα και γλυκύτητα στο ρόλο της και «δένει» και πάλι με τον εντυπωσιακό Κρις Χέμσγουορθ που τον βλέπουμε και στιγμιαία ολόγυμνο από πίσω στην απολαυστική σκηνή του συμβουλίου όλων των θεών του σύμπαντος. Πάντως αυτό που επισημάνθηκε από πολλούς κριτικούς ήταν πως η ενδιαφέρουσα σκοτεινιά της ταινίας δεν μπόρεσε να ισορροπήσει με την πλάκα και την ελαφρότητα του υπόλοιπου μέρους της ταινίας. Σε κάθε περίπτωση αν πάτε θα περάσετε πολύ ωραία και στο τέλος υπάρχουν και 2 σύντομες bonus σκηνές που μας προιδεάζουν για την επόμενη ταινία του Θορ όπου μάλιστα θα δούμε να επιστρέφει δριμύτερος ο Δίας και μαζί του αποφασισμένος για εκδίκηση ο ημίθεος Ηρακλής.

Τέλος όσον αφορά στο φαινόμενο «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ που παίζεται ακόμα στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε, πρόσθεσε το περασμένο 4ήμερο από 21 αίθουσες πανελλαδικά, άλλα 5.033 εισιτήρια και σε 7 εβδομάδες προβολής έχει πλέον πλησιάσει τα 250.000 εισιτήρια συνολικά (είναι για την ακρίβεια στα 244.931). Παγκοσμίως η ταινία είναι στο 1 δις 184 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 597 εκατ. προέρχονται από τα Αμερικάνικα ταμεία.

Όσο για το φιλμ τρόμου «Νεκρό Τηλέφωνο» με τον Ίθαν Χοκ, έχει φτάσει σε 3 εβδομάδες στη χώρα μας τα 35.000 εισιτήρια. Μπορείτε να το δείτε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare ενώ παγκοσμίως έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 99,1 εκατ. δολάρια από τα οποία τα 62,3 είναι από το Αμερικάνικο box office.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture