Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Συναυλία σπουδαστών κλασικής κιθάρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών

Συναυλία σπουδαστών κλασικής κιθάρας της...

Της τάξης του καθηγητή Ανδρόνικου Καραμπέρη - Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 11 το πρωί στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147

Συναυλία σπουδαστών κλασικής κιθάρας της τάξης του καθηγητή Ανδρόνικου Καραμπέρη της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 11 το πρωί στον κήπο του βιβλιοπωλείου "Πολύεδρο" στην οδό Κανακάρη 147.

Κιθάρα...όργανο πολυφωνικό, πολυδιάστατο και πολύπλευρο. Όργανο με βαθιά και πλούσια ιστορία. Ο ήχος της αποτελεί σημείο έμπνευσης και μέσο για την έκφραση υψηλών μορφών τέχνης σε όλες τις περιόδους της ιστορίας της δυτικής μουσικής, από την αναγέννηση μέχρι και τις μέρες μας.

Εκφράζει και συνοδεύει τις παραδοσιακές μουσικές πολλών χωρών του κόσμου, από το ισπανικό φλαμένκο μέχρι το αργεντίνικο τάνγκο, τους κουβανέζικους χορούς και τα βραζιλιάνικα choro μέχρι και την Ιταλική canzonetta. Μπορεί να σταθεί μόνη της σαν σόλο όργανο ή και σε ομάδες δύο, τριών ή και περισσότερων κιθαρών. Μπορεί να συνοδεύσει το τραγούδι, να συνοδεύσει ένα άλλο μονοφωνικό όργανο ενώ χρησιμοποιείται και σε διάφορα είδη μουσικής, από την κλασική μέχρι τη τζαζ, και από τη λάτιν μεχρι τη ροκ. 

Με ένα ταξίδι από τον I. Albeniz και τον F. Tarrega μέχρι τον J. Rodrigo, απο τον J.S. Bach και τον A. Vivaldi μέχρι τον H. Villa-Lobos, απο τον Μ. Χατζιδάκι μέχρι τους Rainbow, τους Led Zeppelin και τους Deep Purple αυτή την Κυριακή 26/6 στις 11 το πρωί στον όμορφο και δροσερό χώρο του κήπου του βιβλιοπωλείου Πολύεδρο μαθητές από τις πρώτες τάξεις της Προκαταρκτικής μέχρι και τελειόφοιτους της τάξης Διπλώματος θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα ποικίλο πρόγραμμα με επιλογές κομματιών γραμμένων πρωτότυπα για κιθάρα, μεταγραφές από άλλα όργανα, έντεχνα τραγούδια διασκευασμένα για κιθάρα αλλά και ροκ διασκευές πολύ γνωστών επιτυχιών, σόλο, ντουέτα και τρίο καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος των ρόλων που αυτό το όργανο μπορεί να παίξει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture