Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Anubis η "Σκόνη - Dust" του Hugh Howey

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Anubis η &q...

Πρόκειται για τη θριαμβευτική κατάληξη της τριλογίας επιστημονικής φαντασίας Wool

Οι Εκδόσεις Anubis μόλις κυκλοφόρησαν το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Σκόνη» που είναι το τελευταίο βιβλίο της επιτυχημένης τριλογίας επιστημονικής φαντασίας Wool του Hugh Howey, που σύντομα θα δούμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες, στην πολυαναμενόμενη σειρά της Apple TV+ με τους γνωστούς ηθοποιούς Rebecca Ferguson και Tim Robbins.

Το «Σιλό» εισήγαγε τον κόσμο του σιλό. Η «Βάρδια» είπε την ιστορία της δημιουργίας του. Η Σκόνη θα περιγράψει την πτώση του.

Οι κάτοικοι του Σιλό 18 έχουν νέα δήμαρχο και την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Αλλά μόλις ανακτούν τα πατήματά τους, εμφανίζεται η σοβαρότερη απειλή τους: το Σιλό 1 και οι άνδρες που κατέστρεψαν τη Γη. Αλλά η εξουσία, η πολιτική και η επιβίωση της ανθρώπινης φυλής είναι πολύπλοκες καταστάσεις. Θα μπορούσαν να είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που κατέστρεψαν τη Γη αυτοί που θέλουν να τη σώσουν;

Η μάχη κερδήθηκε. Ο πόλεμος τώρα αρχίζει.

Στη «Σκόνη», το τελευταίο βιβλίο της επιτυχημένης τριλογίας, οι επιλογές που κάνουν η Τζούλιετ και ο Ντόναλντ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σωτηρία... ή στο θάνατο όλων στον πλανήτη.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν & τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας «Wool» με τίτλους «Σιλό» και «Βάρδια» αντίστοιχα.

Στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική υπερπαραγωγή “Wool” των AMC και Apple TV+ που θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2023 πρωταγωνιστούν οι Rebecca Ferguson («Dune»), Rashida Jones («Parks and Recreation»), David Oyelowo («Selma»), Iain Glen («Game of Thrones») και ο βραβευμένος με Όσκαρ Tim Robbins («Mystic River», «The Player»).

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Ένα αριστουργηματικό, αγωνιώδες έργο επιστημονικής φαντασίας, κομψό και βίαιο ταυτόχρονα.» – Financial Times

«Αποκαλύπτει πραγματικά μια νέα αλήθεια για τη λογοτεχνία.» – Wired

Τη μετάφραση του βιβλίου του Hugh Howey έκανε ο Ορέστης Μανούσος.

Τίτλος Πρωτοτύπου: Dust

Σειρά: Wool, Βιβλίο 3

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία.

Σελίδες: 520.

*Ο Hugh Howey γεννήθηκε το 1975 στις ΗΠΑ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, εργάστηκε αρκετά χρόνια ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκού, παραπλέοντας την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, από τα νησιά Μπαρμπάντος ως το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Άρχισε τη συγγραφή του ΣΙΛΟ ενώ εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο, γράφοντας καθημερινά για σχεδόν τρία χρόνια. Το 2011 άρχισε να εκδίδει το μυθιστόρημα ως e-book σε συνέχειες με τη μορφή νουβέλας μέσω του amazon.com. Η άμεση ανταπόκριση των αναγνωστών οδήγησε σε περισσότερες νουβέλες, και η ολοκληρωμένη έκδοση του ΣΙΛΟ βρέθηκε πολύ σύντομα στην κορυφή των bestsellers του amazon, μετατρέποντας το έργο σε εκδοτικό φαινόμενο.

O Hugh Howey έχει πλέον αφοσιωθεί στη συγγραφή και έχει κυκλοφορήσει άλλα δύο βιβλία που εκτυλίσσονται στον κόσμο του ΣΙΛΟ, τα ΒΑΡΔΙΑ και ΣΚΟΝΗ, με την τηλεοπτική σειρά να αποτελεί μια υπερπαραγωγή του καναλιού AMC σε συνεργασία με την Apple. Στον ίδιο κόσμο βρίσκουμε τα Sand και μια σειρά μεταποκαλυπτικών διηγημάτων. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει τη σειρά βιβλίων αυτοβοήθειας με τίτλο Wayfinding. Το 2015 o Howey κυκλοφόρησε ένα ακόμα best-seller επιστημονικής φαντασίας, το Beacon 23. Παράλληλα, πραγματοποιεί το όνειρό του να κάνει το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στην ιστοσελίδα: www.hughhowey.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture