Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έρχεται στην Αθήνα η Μάγκι Τζίλενχαλ για την πρεμιέρα της ταινίας της "Η Χαμένη Κόρη"

Έρχεται στην Αθήνα η Μάγκι Τζίλενχαλ για...

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στο Θέατρο Αττικού Αλσους «Κατίνα Παξινού» στις 21.15 στο πλαίσιο του 12ου Athens Open Air Film Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα κηρύξει πανηγυρικά την επίσημη έναρξη του 12ου Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρώτη προβολή της Οσκαρικής ταινίας «Η Χαμένη Κόρη - The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία μάλιστα της ίδιας της σκηνοθέτιδας και γνωστής ηθοποιού, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών.

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά λοιπόν το 12ο Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στο επιβλητικό Θέατρο Αττικού Άλσους, φιλοξενώντας σε πανελλήνια πρεμιέρα την υποψήφια για 3 Όσκαρ (καλύτερου Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, και Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, ταινία «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ που μάλιστα γυρίστηκε στην Ελλάδα.

Η «Χαμένη Κόρη», βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας συγγραφέως Έλενα Φεράντε, αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο σκηνοθετικό ντεμπούτο για την σημαντική Αμερικανίδα ηθοποιό. Γυρισμένη στις Σπέτσες, η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών (Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μέχρι τους ανερχόμενους Τζέσι Μπάκλεϊ, η οποία και προτάθηκε για το Όσκαρ β’ γυναικείου και Πολ Μέσκαλ) και έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς από κοινό και κριτικούς.

Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Η ταινία «The Lost Daughter», θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στα κανάλια Novacinema ενώ πιο πριν αναμένεται να παιχθεί και στα θερινά σινεμά και όχι μόνο της χώρας.

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ

Πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν (ήταν υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου ενώ έχει κερδίσει Όσκαρ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου), η Τζέσι Μπάκλεϊ και οι Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Εντ Χάρις, Πολ Μέσκαλ, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης,  Αλέξανδρος Μυλωνάς, Άλμπα Ρορβάρχερ, Αθηνά Μάρτιν.

Διάρκεια: 121 λεπτά.   

Σύνοψη: Η Leda (Ολίβια Κόλμαν) απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα (Ντακότα Τζόνσον) και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς  μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Το 12ο Athens Open Air Film Festival ευχαριστεί την εταιρεία SPENTZOS FILM για την παραχώρηση της ταινίας.

«Η Χαμένη Κόρη» θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες και την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας στις 14/6 θα συνοδεύσει απολαυστικά η σινεφίλ μπύρα Fischer, συνεχίζοντας και φέτος τη δροσιστική συνεργασία με το Αthens Open Air Film Festival.

Tην αφίσα του 12ου Athens Open Air Film Festival που φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight