Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η ταινία «Η Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ ξεκινάει γυρίσματα στις Σπέτσες

Η ταινία «Η Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλε...

Είναι η 1η σκηνοθετική απόπειρα της γνωστής Αμερικανίδας ηθοποιού

Για την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα, η Μάγκι Τζίλενχαλ διασκευάζει το μυθιστόρημα της Ελενα Φεράντε με εντυπωσιακό καστ και φόντο την Ελλάδα.

Ακόμη μια διεθνής παραγωγή ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική υπογραφή της 42χρονης Νεουορκέζας ηθοποιού Μάγκι Τζίλενχαλ - Maggie Gyllenhaal που περνάει πίσω από τη κάμερα για να διασκευάζει το best-seller της Έλενα Φεράντε, «H Χαμένη Κόρη».

«Όταν τελείωσα το βιβλίο ένιωσα ότι ένα μεγάλο μυστικό και μία μεγάλη αλήθεια είχαν επιτέλους ειπωθεί δυνατά» ομολόγησε η Μάγκι Τζίλενχαλ, εξηγώντας γιατί επέλεξε αυτή την ιστορία για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. «Ήταν μία ιστορία που με ενόχλησε και με ανακούφισε βαθιά - ταυτόχρονα. Αμέσως σκέφτηκα πόσο πιο έντονη εμπειρία θα ήταν για έναν θεατή να ζήσει αυτή την ιστορία σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Για αυτό και ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω την κινηματογραφική της μεταφορά...», ανέφερε.

Η «Χαμένη Κόρη» - στο βιβλίο της Φεράντε - αφηγείται την ιστορία της Λήδας, καθηγήτριας πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, που είναι αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Όταν όμως τα 2 κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της.

Το καστ όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το flix.gr, είναι εντυπωσιακό.

Η Ολίβια Κόλμαν (Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου) υποδύεται το ρόλο της «Λήδας», η Ντακότα Τζόνσον υποδύεται τη μυστηριώδη γυναίκα που η Λήδα γνωρίζει στις διακοπές της και μαζί τους συναντάμε τους Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζέσι Μπάκλεϊ («Judy», «Beast», «I'm Thinking of Ending Things»), Πολ Μεσκάλ του «Normal People».

Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει η Ελέν Λουβάρ («Ξενία», «Ο Ευτυχισμένος Λάζαρος»), ενώ μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, στις Σπέτσες, στο Poseidonion Grand Hotel στην Ντάπια.

Να θυμίσουμε πως η Μάγκι Τζίλενχαλ προτάθηκε το 2009 για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το φιλμ «Crazy Heart» (όπου κέρδισε Όσκαρ α' ρόλου ο Τζεφ Μπρίτζες) ενώ λίγα χρόνια πιο πριν είχε εντυπωσιάσει και είχε προταθεί για Χρυσή Σφαίρα για τις ανεξάρτητες ταινίες «Secretary» το 2002 και «Sherrybaby» το 2006.

Είναι η κατά 3 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του γνωστού και γοητευτικού ηθοποιού Jake Gyllenhaal (Το Μυστικό του Brokeback Mountain).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight