Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τέσσερα βραβεία Gotham κατέκτησε τη Δευτέρα στη Ν. Υόρκη η ταινία «Η Χαμένη Κόρη»

Τέσσερα βραβεία Gotham κατέκτησε τη Δευτ...

Το φιλμ σε σκηνοθεσία της ηθοποιού Maggie Gyllenhaal έχει γυριστεί στη χώρα μας, στις Σπέτσες

Η περίοδος των βραβείων έχει ως γνωστόν ξεκινήσει με τους σταρ του Χόλιγουντ να δίνουν το παρών τους στην απονομή των 31ων βραβείων Gotham που έχει θεσπίσει το The Gotham Film & Media Institute.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς που έγινε την περασμένη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στο Cipriani Wall Street στη Νέα Υόρκη, ήταν η κοινωνική ταινία «The Lost Daughter – Η Χαμένη Κόρη» σε σκηνοθεσία της ηθοποιού Μάγκι Τζίλενχαλ με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν που ως γνωστόν ένα μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στις Σπέτσες.

Η ταινία που την περιμένουμε να την δούμε και στην Ελλάδα, κέρδισε τέσσερα από τα πέντε βραβεία που ήταν υποψήφια, ανάμεσά τους και αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για την Τζίλενχαλ ενώ η Ολίβια Κόλμαν μοιράστηκε το βραβείο του καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου με την Φράνκι Φάισον για το «The Killing of Kenneth Chamberlain», ενώ η τεράστια επιτυχία του Netflix, η σειρά «Squid Game -Το Παιχνίδι του καλαμαριού» κέρδισε το βραβείο Gotham της Καλύτερης Σειράς της χρονιάς 2021.

Φέτος τα Gotham, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, έκανε όλες τις κατηγορίες των ερμηνειών gender neutral, όπως αναφέρει το flix.gr, ενώ στις κατηγορίες για τις Καλύτερες Ερμηνείες σε A’ και Β’ Ρόλο και Σε Νέα Σειρά αύξησε τις υποψηφιότητες στις δέκα. Επίσης ανακοίνωσε και μια νέα κατηγορία, αυτή του Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Σειράς, ενώ τα ξενόγλωσσα ντοκιμαντέρ θα μπορούν να είναι υποψήφια από φέτος και στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Τέλος η Νεοζηλανδή σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον κι ο πρόεδρος της Magnolia Pictures, Εϊμον Μπόουλς πήραν από ένα τιμητικό βραβείο, το καστ του «The Harder They Fall» πήρε το βραβείο για το Καλύτερο Καστ και η ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ τιμήθηκε με το βραβείο Performer Tribute. Υποδύεται ως γνωστόν στην ταινία «Spencer» την λαίδη Νταιάνα.

Να προσθέσουμε πως η ταινία της Maggie Gyllenhaal έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα της Elena Ferrante “The Lost Daughter", είναι παραγωγή του Netflix και θα βγει 17 Δεκεμβρίου 2021 στις αίθουσες. Τα Gotham Awards αποτελούν την ετήσια γιορτή της ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής.

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές έχει ως εξής.

Καλύτερη Ταινία: The Lost Daughter

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Flee

Καλύτερη Διεθνής Ταινία: Drive My Car

Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης: Μάγκι Τζίλενχαν για το «The Lost Daughter»

Καλύτερο Σενάριο: The Lost Daughter

Καλύτερη Ερμηνεία σε Α’ Ρόλο: Ολίβια Κόλμαν για το «The Lost Daughter» και Φράνκι Φάισον για το «The Killing of Kenneth Chamberlain»

Καλύτερη Ερμηνεία σε Β’ Ρόλο: Τρόι Κότσουρ για το «CODA»

Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης: Εμίλια Τζόουνς για το «CODA» (το φιλμ είχε κάνει την πρεμιέρα του τον περασμένο Ιανουάριο στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα).

Καλύτερη Νέα Σειρά (για πάνω από 40 λεπτά): Squid Game

Καλύτερη Νέα Σειρά (μικρότερη από 40 λεπτά): Reservation Dogs

Καλύτερη Νέα Σειρά Nonfiction: Phlly D.A.

Καλύτερη Ερμηνεία σε Νέα Σειρά: Ίθαν Χοκ για το «The Good Lord Bird» και Θούσο Μπέντου για το «The Underground Railroad».

Η φωτ. της Maggie Gyllenhaal από την απονομή που έγινε στη Νέα Υόρκη, έχει credit, The Associated Press και είναι από την ανάρτηση του abcnews.go.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture