Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Top Gun Maverick" συνέχισε για 2η εβδομάδα την θριαμβευτική του πορεία στα ταμεία

Το "Top Gun Maverick" συνέχισε...

Στη χώρα μας ήδη έχει φτάσει τα 130.000 εισιτήρια - Οι παγκόσμιες εισπράξεις σε περίπου 2 εβδομάδες είναι στα 549 εκατομμύρια δολάρια

H ταινία «Top Gun: Maverick» σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι αρέσει και μάλιστα πολύ και φάνηκε αυτό και τη δεύτερη εβδομάδα προβολής του τόσο στις Αμερικάνικες αίθουσες και τον υπόλοιπο κόσμο όσο και στις Ελληνικές όπου κρατήθηκε καλά από πλευράς εισιτηρίων και έπιασε και πάλι την 1η θέση στο εγχώριο box office. Βέβαια ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος από την ερχόμενη Πέμπτη καθώς κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ και στη χώρα μας, το «Jurassic World Dominion» με τον Κρις Πρατ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο ψηλά θα πάει η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise με τους δεινόσαυρους αλλά και πως θα παλέψει να μην χάσει μεγάλο μέρος της εμπορικής του δύναμης το αεράτο και νοσταλγικό «Top Gun: Maverick».

Πρέπει να πούμε πως το «Jurassic World Dominion» όπου εμφανίζονται και οι Σαμ Νιλ, Λόρα Ντερν και Τζεφ Γκολντμπλαμ ήδη ξεκίνησε την πορεία του σε κάποιες αγορές το σαββατοκύριακο που μας πέρασε μαζεύοντας σύμφωνα με το boxofficemojo.com, 55.4 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 15 εκατ. είναι από την Κορέα και τα 18 από τις αίθουσες στο Μεξικό.

Το «Top Gun: Maverick» τώρα που στην Πάτρα παίζεται στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο, συνέχισε την καλή πορεία του στα ταμεία, το 4ήμερο, 2 με 5 Ιουνίου 2022 με σχεδόν 45.000 εισιτήρια σε 163 αίθουσες πανελλαδικά και πλέον σε περίπου 2 εβδομάδες έχει φτάσει τα 130.000 εισιτήρια (129.389 για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του flix.gr). Ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού, έγραψε στην κριτική του το flix.gr για την θεαματική και καλογυρισμένη ταινία που αρέσει εξίσου στη νεολαία όσο και στους σημερινούς σαραντάρηδες και πενηντάρηδες που ήταν μικροί όταν βγήκε το 1ο Τοπ Γκαν του Τόνι Σκοτ.

Στα Αμερικάνικα ταμεία το «Top Gun: Maverick» είναι πλέον μία ανάσα από τα 300 εκατ. δολάρια (στα 292) καθώς το δεύτερο σαββατοκύριακο προβολής του είχε πολύ μικρή πτώση της τάξης του 32% ενώ ως γνωστόν στο rotten tomatoes ο μέσος όρος κριτικών είναι στο αποθεωτικό 97%. Από τον υπόλοιπο κόσμο η ταινία όπου παίζουν και η Τζένιφερ Κόνελι, ο Μάιλς Τέλερ και ο Τζον Χαμ, έχει μαζέψει κοντά στα 257 εκατ. δολάρια και όπως φαίνεται η εμπορική της πορεία παρά τον ανταγωνισμό θα κρατήσει. Το «Top Gun: Maverick» ήταν αρχικά προγραμματισμένο να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2020 αλλά το σχέδιο ανατράπηκε λόγω της πανδημίας. Η εξαιρετική πορεία της ταινίας αποτελεί και τον καλύτερο προάγγελο για το «Mission Impossible 7» που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες σε περίπου 1 χρόνο από τώρα.

Τη 2η θέση στο εγχώριο boxoffice κατέλαβε μία καλλιτεχνική επιλογή, το κοινωνικό φιλμ «Το Γεγονός - L'Evénement» της Οντρέ Ντιγουάν με θέμα μια (απαγορευμένη) έκτρωση στην Γαλλία του '60. Μία χαμηλότονη και συνάμα συγκλονιστική και επίκαιρη ταινία με την Αναμαρία Βαρτολομέι που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας του 2021. Το φιλμ σε 19 αίθουσες πανελλαδικά (οι 17 στην Αθήνα), έκοψε το περασμένο 4ήμερο, 6.085 εισιτήρια. Να δούμε αν η συγκεκριμένη ταινία θα έρθει για προβολή και στην Πάτρα, ενδεχομένως στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο. Το σενάριο της ταινίας έχει βασιστεί στο βιβλίο της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέως Ανί Ερνό.

Τέλος το φιλμ μυστηρίου «Men» του Άλεξ Γκάρλαντ με την Τζέσι Μπάκλεϊ που προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare, πήγε πιο μέτρια κόβοντας σε 39 αίθουσες πανελλαδικά, 1.232 εισιτήρια.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture