Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 16 Ιουνίου 2022 κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας η ταινία "Καλή Τύχη Λίο Γκράντε"

Στις 16 Ιουνίου 2022 κάνει πρεμιέρα στη ...

Σε διανομή από την Tanweer - Αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα

Ακαταμάχητη και «σεξουαλικά απελευθερωτική και αθεράπευτα σέξι» χαρακτηρίζεται η ταινία με τίτλο “Καλή Τύχη Λίο Γκράντε - Good Luck to You Leo Grande” που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς τον περασμένο Ιανουάριο λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές και ακολούθως στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου σε μία σπέσιαλ γκαλά προβολή.

Η συγκεκριμένα ταινία σε σκηνοθεσία της Σόφι Χάιντ και σενάριο Κέιτι Μπραντ αναμένεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 16 Ιουνίου 2022 σε διανομή της Tanweer και πιθανόν θα την δούμε και στην Πάτρα.

Πρωταγωνιστούν η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Έμα Τόμσον και ο γοητευτικός Ντάριλ ΜακΚόρμακ.

Η αφοπλιστική Έμα Τόμσον (Λογική και Ευαισθησία, Τα Απομεινάρια μίας μέρας, Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ) ανέλαβε έναν ακόμα απαιτητικό ρόλο στη μέχρι τώρα σαρωτική καριέρα της και πρωταγωνιστεί με τον Ντάριλ ΜακΚόρμακ (The Wheel of Time) σε μία απολαυστική, αστεία και συγκινητική ταινία για τη σεξουαλικότητα και τα στερεότυπα που μας παγιδεύουν. Οι κεντημένοι διάλογοι που εκτυλίσσονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες είναι μία τολμηρή, σύγχρονη και απελευθερωτική εξερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων πέρα από τα συνηθισμένα. Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών συνεισφέρει καταλυτικά στις εξαιρετικές ερμηνείες και απογειώνει τις διακυμάνσεις και αποχρώσεις του εξαιρετικού σεναρίου.

Σύνοψη

Η Νάνσι Στόουκς είναι μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που λαχταρά λίγη δράση και σεξ. Καλό σεξ. Παρόλο που ο σύζυγός της, ο Ρόμπερτ, ήταν ένας καλός σύντροφος, δεν ήταν ποτέ ένας καλός εραστής. Ο ίδιος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή και η Νάνσι αναζητά την περιπέτεια με τον Λίο Γκράντε, έναν εργάτη του σεξ. Ούτε που φανταζόταν πως θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν πέραν της συνεύρεσής τους, όμως η Νάνσι νομίζει ότι της αρέσει. Και ακριβώς το ίδιο αισθάνεται και αυτός για εκείνη. Μετά από κάθε ραντεβού τους, η δυναμική τους μεταβάλλεται και οι μάσκες πέφτουν.

Η ταινία “Καλή Τύχη Λίο Γκράντε - Good Luck to You Leo Grande” αναμένεται με ενδιαφέρον και από τους Έλληνες σινεφίλ.

Στο σημείωμα της η ταλαντούχα σκηνοθέτρια Σόφι Χάιντ αναφέρει πως η ταινία είναι μία υπενθύμιση ότι κάποιος άσχετος μπορεί να σε απελευθερώσει από τα όρια σου με έναν μικρό αλλά σημαντικό τρόπο. Και αυτή η αναζήτηση της οικειότητας και της σύνδεσης μπορεί να αποδειχθεί πανίσχυρη και απαραίτητη.

Η ταινία είναι απλή, δύο ηθοποιοί σε έναν χώρο που εξερευνούν την οικειότητα, τη σύνδεση, το σεξ, την απόγνωση και τις εναλλασσόμενες δυναμικές, αλλά στον σύγχρονο διχασμένο μας κόσμο, αυτές οι ιδιωτικές ιστορίες είναι πιο καταλυτικές από ποτέ. Τα σώματα μας, η ντροπή μας, οι παρεξηγήσεις μεταξύ μας, οι σεξουαλικές σχέσεις ή οι αποτυχίες μας είναι αστείες, συγκινητικές ή συχνά τραγικές και πιστεύω ότι διψάμε για ιστορίες που μας καθρεφτίζουν, μας προκαλούν και μας επιτρέπουν να σκεφτούμε πώς συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον.

Η ταινία, να προσθέσουμε είναι Βρετανικής παραγωγής και θα βγει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 17 Ιουνίου 2022 και ψηφιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την Searchlight Pictures ως μία πρωτότυπη παραγωγή της πλατφόρμας Hulu.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture