Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Omega MoonSwatch: Το ρολόι- έκπληξη που προκάλεσε «ουρές» σε δύσκολους καιρούς

Omega MoonSwatch: Το ρολόι- έκπληξη που ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ονομάστηκε ήδη «η συνεργασία της χρονιάς» στην ωρολογοποιία αναστατώνοντας εμβληματικούς εμπορικούς δρόμους ανά τον κόσμο

Η Omega και η Swatch ιντρίγκαραν αρχικά το κοινό με ολοσέλιδες διαφημίσεις στους New York Times και τις φράσεις: «Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το Swatch σας» ή «Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το Omega σας». Ουδείς ήξερε τι σήμαινε αυτό, μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν αποκαλύφθηκε το περιζήτητο MoonSwatch. Το ντεμπούτο του στη διεθνή αγορά προκάλεσε πρωτόγνωσρες εικόνες σε Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Χονγκ Κονκ, Αμστερνταμ αλλά και στην Αθήνα στην πολυσύχναστη Ερμού. Γιατί όμως; Πρόκειται για ένα οικονομικό  Omega Speedmaster Moonwatch, το ρολόι που πρωτοφόρεσαν οι αστροναύτες των ΗΠΑ, το οποίο αντί για την θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα, έχει κατασκευαστεί από το BioCeramic της Swatch, ένα μείγμα ⅔ κεραμικού και ⅓ πλαστικού βιολογικής προέλευσης.  
 Επί της ουσίας σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα οικονομικό αντίτυπο ενός προιόντος πολυτελείας. Συνολικά, υπάρχουν 11 παραλλαγές του νέου MoonSwatch –μιλάμε για 11 χρωματικές αποχρώσεις – που η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο πλανήτη. Κάθε έκδοση ονομάζεται «Αποστολή» (Mission), επομένως υπάρχει η Αποστολή στον Ερμή, η Αποστολή στη Σελήνη, η Αποστολή στον Άρη και ούτω καθεξής. Κάθε συνδυασμός είναι μοναδικός για το ουράνιο σώμα που αντιπροσωπεύει. Το Mission to Neptune διαθέτει μια πλήρη μπλε αισθητική (όπως ο πλανήτης) με μπλε καντράν. Η αποστολή στη Γη χρησιμοποιεί το πράσινο των ηπείρων της σε συνδυασμό με μπλε καντράν και καφέ δείκτες. Μερικοί (όπως ο Ερμής) είναι πιο συντηρητικοί στο σχεδιασμό, ενώ άλλοι (όπως ο Κρόνος) ενσωματώνουν και εικόνες πλανητών. Κάθε ρολόι είναι εξοπλισμένο με λουράκι βέλκρο με διπλό σήμα Omega και Swatch. Η τιμή των ρολογιών είναι 260$ (250 ευρώ).

Κατά τη δημιουργία αυτής της σειράς συνεργασίας, η Omega και η Swatch παρέμειναν πιστές στο σχέδιο του Moonwatch, διαμέτρου 42 mm, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικά φανταχτερό Swatch που λειτουργεί ως πύλη για την πιο high-end ωρολογοποιία. Στα μειονεκτήματα τα μόλις 30 μέτρα αντοχής στο νερό, η ευαίσθητη βαφή και το συνολικό επίπεδο φινιρίσματος σε σύγκριση με ένα Moonwatch των 6.000 $. Όμως η τόσο προσιτή τιμή  «ξεθωριάζει» αναμφίβολα αυτές τις αδυναμίες. Τα social media κατέγραψαν πρώτα το ντελίριο που προκάλεσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View