Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι ο πρόεδρος ζήτησε προστασία της οικογένειάς του και να φύγει. Πανικός στο Κίεβο»

«Κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι ο πρόεδρο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Μιχάλης Ροδόπουλος ο πρόεδρος του συνδέσμου ελληνοουκρανικής φίλιας

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Κίεβο. Άνθρωποι κρυμμένοι σε υπόγεια και καταφύγια προσεύχονται να τελειώσει ο εφιάλτης ενώ 100 παιδιά βρίσκονται στα σύνορα χωρίς να ξέρουν ποια θα είναι η συνέχεια.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Μιχάλης Ροδόπουλος ο πρόεδρος του συνδέσμου ελληνοουκρανικής φίλιας, «το Κίεβο αυτή τη στιγμή πολιορκείται. Κυκλοφορούσαν πληροφορίες από ανεπίσημα χείλη ότι ο πρόεδρος ζήτησε προστασία της οικογένειάς του και να φύγει. Η Μαριούπολη είναι σε πανικό. Ο κόσμος είναι στα υπόγεια, στα καταφύγια. Γείτονες μαζεύονται όλοι μαζί έχοντας πάρει μαζί τρόφιμα και νερό. Είχαμε ένα κτίριο με τραυματίες. Είναι μία εμπόλεμη ζώνη.

Από χθες το πρωί πολλοί άνθρωποι αφού έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, πήραν τα παιδιά τους και κατέβηκαν νότια. Πηγαίνουν προς τα σύνορα της Πολωνίας. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και κρατήσει πάνω από δύο μέρες θα έχουμε μετανάστες δια μέσου Πολωνίας. Τα πράγματα δεν είναι καλά. Στα σύνορα βρίσκονται 100 παιδιά. Δεν είναι μόνο η διαμονή, είναι και η σίτιση. Τι θα φάνε; Χρειάζονται χρήματα. Δεν  ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό.

Οι άνθρωποι δεν θα έχουν να φάνε ενώ κι εμείς από τη δική μας πλευρά εδώ προσπαθούμε να οργανωθούμε. Είναι ένας αδελφικός λαός. Είναι πολλοί που κρατούν ρίζες από την Ελλάδα. Υπάρχει ελληνισμός. Όταν επισκεπτόμουν την Ουκρανία, ρωτούσα τι θέλουν να φέρω από την Ελλάδα και μου απαντούσαν, μία πέτρα από την Αρχαία Ολυμπία. Οι πρώτοι πρόγονοι που πήγαν στην Ουκρανία, ήταν από την Πελοπόννησο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις