Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι από την κρίση στην Ουκρανία;

Πάτρα: Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι από την κ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αναμένεται αύξηση μέχρι και 40%

Μέχρι και 40% αναμένεται να αυξηθεί το ψωμί, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς η χώρα είναι η 4η στον κόσμο σε εξαγωγή σιτηρών και ηλιέλαιου και ήδη οι τιμές τους έχουν ανοδική τάση. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος.

«Η κατάσταση στην Ουκρανίας, είναι βέβαιο ότι θα φέρει αυξήσεις στις πρώτες ύλες, αν συνυπολογίσουμε και την αύξηση του πετρελαίου αλλά και τις ενέργειες, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, το κόστος παραγωγής ανεβαίνει και δεν θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές» λέει χαρακτηριστικά.

Ήδη οι πρώτες αυξήσεις που έχουν γίνει, έχουν φέρει τους καταναλωτές σε δυσμενή κατάσταση και αυτό εκφράζεται καθημερινά, εξηγεί ο κ. Ανδρεόπουλος, λέγοντας ότι πολλές φορές οι αρτοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με κόσμο που διαμαρτύρεται για τις τιμές του ψωμιού, που πλέον είναι στο 1 ευρώ το τεμάχιο των 350 γραμμαρίων, και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους ενημερώνοντάς τους ότι πρόκειται να πάρει και νέα αύξηση.

«Παίρνουμε τους λογαριασμούς στα χέρια μας και είμαστε σε απόγνωση. Δεν ξέρουμε πως και από πού θα τα βγάλουμε τα χρήματα αυτά. Για να βγουν θα έπρεπε το ψωμί να φτάσει το 1,50 ευρώ, οι αυξήσεις που έγιναν έπρεπε να έχουν γίνει από το 2008, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά αλλά φέτος δεν πήγαινε άλλο. Θεωρώ ότι από ‘δω και πέρα η οποιαδήποτε αύξηση έρχεσαι σε πρώτη ύλη, πρέπει κατευθείαν να περνάει και στα προϊόντα, αλλιώς με μαθητική ακρίβεια, σε έναν ή δύο μήνες θα αναγκαστούμε να βάλουμε λουκέτα στα καταστήματά μας και θα πάμε σπίτια μας».

   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις