Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στην Cate Blanchett θα απονεμηθεί στις 25 Απριλίου το βραβείο Chaplin

Στην Cate Blanchett θα απονεμηθεί στις 2...

Πρόκειται για μία μεγάλη κινηματογραφική τιμή - Το γκαλά θα λάβει χώρα στο Lincoln Center στη Ν. Υόρκη

H Αυστραλή κινηματογραφική σταρ και μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της εποχής μας, η 52χρονη Κέιτ Μπλάνσετ που φέτος την είδαμε σε 2 αξιόλογες ταινίες που μάλιστα είναι και υποψήφιες για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας, το «Nightmare Alley – Το Μονοπάτι των Χαμένων ψυχών» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο πλάι στον Μπράντλει Κούπερ και στην πολιτικοκοινωνική σάτιρα «Μην Κοιτάτε Πάνω» του Άνταμε ΜακΚέι στο ρόλο μίας διάσημης τηλεπερσόνας – παρουσιάστριας της πρωινής ζώνης, πρόκειται να τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 25 Απριλίου 2022 στη Νέα Υόρκη με το βραβείο Τσάπλιν – Chaplin.

Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας της & στη διάρκεια του συγκεκριμένου event θα υπάρξουν γκεστ ομιλητές, θα γίνει προβολή αποσπασμάτων ταινιών της ενώ και η ίδια η Μπλάνσετ θα μιλήσει για την καριέρα της πριν την απονομή του βραβείου Τσάπλιν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ στο Lincoln Center, όπου τρεις από τις ταινίες της έχουν προβληθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης», δήλωσε η Λέσλι Κλάινμπεργκ, εκτελεστική διευθύντρια Κινηματογράφου στο Lincoln Center. Η απονομή θα λάβει χώρα στο Tully Hall του Κέντρου Λίνκολν.

«Η καριέρα της Κέιτ Μπλάνσετ περιλαμβάνει εξαιρετικές ερμηνείες σε ταινίες που κυμαίνονται από μικρές ανεξάρτητες προσπάθειες μέχρι μεγάλα franchise και με μερικούς από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες της εποχής μας. Είναι προνόμιο μας να της αφιερώσουμε μια βραδιά γιορτής και να προσθέσουμε μια ακόμη διάκριση στα πολλά βραβεία που της αξίζουν», πρόσθεσε η Κλάινμπεργκ.

Ο Dan Stern που είναι Board Chairman για τον κινηματογράφο στο Lincoln Center ανέφερε με τη σειρά του πως η “Cate ποτέ δεν έπαψε να μας εκπλήσσει με τις υπέροχες και τόσο διαφορετικές ερμηνείες και εμφανίσεις της και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την έχουμε μαζί μας  σε αυτή τη special βραδιά στο Lincoln Center”.

Η Blanchett έχει προταθεί 7 φορές για το βραβείο Όσκαρ και έχει κερδίσει για το φιλμ του Woody Allen «Blue Jasmine – Θλιμμένη Τζάσμιν» το 2013 το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου και για το φιλμ του Martin Scorsese «The Aviator – Ιπτάμενος Κροίσος» το 2005 το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Τα έσοδα από την εκδήλωση απονομής του Βραβείου Τσάπλιν δίνονται για την υποστήριξη των τεχνών και κυρίως αυτής του κινηματογράφου από το Lincon Center.

Να προσθέσουμε πως το βραβείο Τσάπλιν πρωτοκαθιερώθηκε πριν σχεδόν 50 χρόνια, το 1972, όταν και ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Charlie Chaplin, ο Σαρλό της μεγάλης οθόνης επέστρεψε στην Αμερική.

Άλλες προσωπικότητες του κινηματογράφου που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Τσάπλιν κατά το παρελθόν όπως θυμίζει το deadline.com, είναι οι Spike Lee, Helen Mirren, Robert De Niro, Morgan Freeman, Robert Redford, Rob Reiner, Barbra Streisand, Catherine Deneuve, Sidney Poitier, Michael Douglas, Tom Hanks, Meryl Streep, Diane Keaton, Jessica Lange, Dustin Hoffman, Michael Caine, Susan Sarandon, Francis Ford Coppola, Jane Fonda, Al Pacino, Mike Nichols, Martin Scorsese, Sean Connery, Clint Eastwood, Shirley MacLaine, Robert Altman, Jack Lemmon, Gregory Peck, Audrey Hepburn, James Stewart, Bette Davis, Yves Montand, Alec Guinness, Elizabeth Taylor, Federico Fellini, Claudette Colbert, Laurence Olivier, Billy Wilder, Barbara Stanwyck, John Huston, Bob Hope, George Cukor, Joanne Woodward & Paul Newman, Alfred Hitchcock και ο Fred Astaire.

Στην Κέιτ Μπλάνσετ επιφυλάσσεται τέλος μία ακόμα τιμή, το φετινό τιμητικό βραβείο Σεζάρ της Γαλλικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας για την προσφορά της στην 7η τέχνη. Η τελετή απονομής των 47ων Σεζάρ, των αποκαλούμενων Γαλλικών Όσκαρ λόγω των συνθηκών της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, στο θέατρο Olympia, ‎στο Παρίσι.

*Τα φιλμ "Το Μονοπάτι των χαμένων ψυχών" και "Μην Κοιτάτ Πάνω" προβλήθηκαν και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture