Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ποια φετινά Οσκαρικά φιλμ προβάλλονται στις αίθουσες ή πρόκειται να ξανάρθουν

Πάτρα: Ποια φετινά Οσκαρικά φιλμ προβάλλ...
Μαρτάτος Tάκης

Την Πέμπτη 17/2 ξεκινά η προβολή της υποψήφιας για 6 Όσκαρ ταινίας "Η Μέθοδος των Γουίλιαμς" ενώ έως & την Τετάρτη 16/2 προλαβαίνετε να δείτε το υποψήφιο για 4 Όσκαρ, "Nightmare Alley"

Έχοντας μπει στην Οσκαρική περίοδο μετά & την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την 94η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, σίγουρα το κύριο ενδιαφέρον των σινεφίλ είναι στραμμένο στις ταινίες που έχουν δυναμική παρουσία στην φετινή κούρσα και προβάλλονται στις αίθουσες.

Το thebest.gr λοιπόν σας ενημερώνει πως έως και την Τετάρτη 16/2/2022 προλαβαίνετε να δείτε στα Odeon Veso Mare το «Belfast» του Κένεθ Μπράνα, ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό φιλμ που εκτυλίσσεται στη Βόρειο Ιρλανδία και δη στην πόλη του Μπέλφαστ το 1969, την περίοδο των αναταραχών ανάμεσα στους Προτεστάντες και τους Καθολικούς. Το φιλμ πάντως που διεκδικεί 7 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και πρωτότυπο σενάριο αναμένεται να ξαναέρθει για προβολή το επόμενο διάστημα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη για όσους δεν μπόρεσαν μέχρι στιγμής να το δουν. Το ίδιο θα γίνει όπως είπε στο thebest.gr, ο Παναγιώτης Κοτσαύτης που έχει τη διαχείριση της 2ης αίθουσας του Πάνθεον και με το φιλμ «Πίτσα Γλυκόριζα» του Πολ Τόμας Άντερσον που αρέσει πολύ και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές. Η συγκεκριμένη ταινία που παίχθηκε πριν μερικές εβδομάδες τον Ιανουάριο στο Πάνθεον διεκδικεί 3 Όσκαρ, της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας & του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 91% ενώ στο boxoffice έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 24 εκατ. δολάρια.

Έως και την Τετάρτη 16/2 μπορείτε να δείτε στα Odeon Veso Mare και το νέο, αρκετά καλό φιλμ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Nightmare Alley – Το Μονοπάτι των χαμένων ψυχών», μία ταινία σε ύφος νουάρ με έναν εξαιρετικό Μπράντλει Κούπερ στον βασικό ρόλο ενός πανέξυπνου και επιτήδειου άνδρα που εισχωρεί σ’ ένα τσίρκο την εποχή του ’40 και μαθαίνει την…τέχνη του πνευματιστή θέλοντας αργότερα να πιάσει τη καλή εξαπατώντας έναν μεγαλοαστό της Νέας Υόρκης με τη βοήθεια μίας ψυχολόγου, την οποία ενσαρκώνει με στυλ Βερόνικα Λέικ, η Κέιτ Μπλάνσετ. Η διάρκειας σχεδόν δυόμιση ωρών, ταινία είναι υποψήφια για 4 Όσκαρ, της καλύτερης ταινίας, της φωτογραφίας, της καλλιτεχνικής διεύθυνσης – σκηνικών που είναι εντυπωσιακά και των κοστουμιών. Στο Rotten Tomatoes το «Μονοπάτι των χαμένων ψυχών» όπου παίζουν και η Τόνι Κολέτ, ο Ντέιβιντ Στράδερν, η Ρούνι Μάρα και ο 74χρονος και σχεδόν αγνώριστος εδώ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, συγκεντρώνει ποσοστό 79% ενώ οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις πλησιάζουν τα 34 εκατ. δολάρια.

Στα Odeon Veso Mare συνεχίζεται η προβολή του παιδικού φιλμ της Ντίσνει «Ενκάντο, ένας κόσμος μαγικός» που έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, καλύτερης ταινίας animation, καλύτερης μουσικής και καλύτερου τραγουδιού για το «Dos oruguitas» καθώς και το φιλμ «Spiderman, No Way Home» που στη χώρα μας ήδη έχει φτάσει τα 460.000 εισιτήρια, το οποίο είναι υποψήφιο για 1 Όσκαρ των οπτικών εφέ.      

Τέλος από αυτή την Πέμπτη 17/2 οι σινεφίλ και της Πάτρας θα έχουν την ευκαιρία να δουν το «King Richard- Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» σε σκηνοθεσία Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν με τον Γουίλ Σμιθ που επίσης είναι υποψήφια στα Όσκαρ. Διεκδικεί συνολικά 6 βραβεία, της καλύτερης ταινίας, του α’ ανδρικού για τον Γουίλ Σμιθ που λογίζεται και ως δυνατό φαβορί, του β’ γυναικείου ρόλου για την Αουνζάνιου Έλις, του πρωτότυπου σεναρίου -  Zach Baylin, του μοντάζ και του πρωτότυπου τραγουδιού για το «Be alive» που ερμηνεύει η Beyonce.

Εξοπλισμένος με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα. Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν  από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

H ταινία στο Rotten Tomatoes είναι στο 90% ενώ από πλευράς εισπράξεων κοντεύει τα 35 εκατ. δολάρια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture