Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ετοιμάζεται η παράσταση "Εκκλησιάζουσες-Μία Κωμωδία" - Συμμετέχουν και οι Σταύρος Σιόλας και Β. Γισδάκης

Πάτρα: Ετοιμάζεται η παράσταση "Εκκ...

Η παράσταση σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Λουκά Θάνου γίνεται σε συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της Κοινωφελούς Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο του Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη

Παρά τη σκιά της όμικρον αλλά και με τα δέοντα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων οι πρόβες για τη νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας που είναι ενταγμένη στον εορτασμό του Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου θεατρικού δημιουργού, συγγραφέα και σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παράσταση «Εκκλησιάζουσες-Μία κωμωδία», Αριστοφανικό χορόδραμα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» προγραμματίζεται να ανέβει στη σκηνή του «Απόλλωνα» γύρω στις 10 Φεβρουαρίου 2022 και το λιμπρέτο και η σκηνοθεσία είναι του Λουκά Θάνου, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ο οποίος έχει αναλάβει και τις χορογραφίες. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Σκωτσέζου στην καταγωγή, σταθερού συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κέννυ ΜακΛέλλαν, ο οποίος αυτό το διάστημα υπογράφει και τα σκηνικά/κοστούμια στην τολμηρή παράσταση «Κόκκινα φανάρια» στον Cartel Τεχνοχώρο, στην Αθήνα σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη.

Στις «Εκκλησιάζουσες –Μία κωμωδία» σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το Πατρινό καλλιτεχνικό δυναμικό θα έχει ισχυρή παρουσία. Παίζουν οι Πατρινοί ηθοποιοί Μίλτος Νίκας, Βασίλης Κόκκαλης, Ανδριάνα Χαλκίδη και Έφη Κιτσαντά ενώ από τις εκπλήξεις της παράστασης είναι η συμμετοχή δύο εξαιρετικών ερμηνευτών του έντεχνου χώρου, του Βασίλη Γισδάκη που είναι ο τελευταίος ερμηνευτής - συνεργάτης του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι και του τραγουδιστή και συνθέτη Σταύρου Σιόλα, ο οποίος είχε κερδίσει το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2006 με το εξαιρετικό κομμάτι «Της Άρνης το νερό» ενώ δικό του τραγούδι είναι τα «Διόδια» που ερμηνεύει με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Ακόμα στην πολυαναμενόμενη παράσταση που στόχο έχει να αποδείξει πως η η τέχνη και δη η θεατρική σμίγει και «συνομιλεί» δημιουργικά με το καρναβάλι, συνεργάζεται και ο γνωστός χορογράφος και χορευτής Άγγελος Χατζής που έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μεταξύ των χορευτών που θα λάβουν μέρος είναι ο Λουίζ Μέντες, χορευτής και χορογράφος που είχε παλιότερα συνεργαστεί με την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αλλά και χορευτές του νεοσύστατου μπαλέτου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έλαβαν μέρος στην επιτυχημένη και φαντασμαγορική παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» σε χορογραφία του Γιάννη Αντωνίου, όπως η Πατρινή Μαρία Κίκινα, η Αναναθαλία Καράμπελα και ο Errik Nour.

Τις πρώτες παραστάσεις του Αριστοφανικού χοροδράματος  «Εκκλησιάζουσες-Μία κωμωδία» αναμένεται να παρακολουθήσουν και τα παιδιά του ΚΔΠΑ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ ως μία τιμητική κίνηση για τους εκπαιδευτές και τα παιδιά της δομής.

Τέλος τη σκυτάλη μετά τις «Εκκλησιάζουσες» θα πάρουν τα Μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Αυτός και το Παντελόνι του, Επικήδειος, Ο Διάλογος, Ποιος ήταν ο κύριος;) που θα σκηνοθετήσει ο ηθοποιός και υπεύθυνος της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Περικλής Μουστάκης. Τα μονόπρακτα θ’ ανέβουν μέσα στον Μάρτιο του 2022.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Σταύρος Σιόλας.

Ο Σταύρος Σιόλας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture