Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με την Καλαβρυτινή Νάντια Κοντογεώργη και τον Κ. Μαρκουλάκη

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με την ...

Παρουσιάζουν το "It’s a Wonderful Life: A Live Radio Play" σε διασκευή Joe Landry, από την ταινία του Φρανκ Κάπρα

Η Καλαβρυτινής καταγωγής ηθοποιός, περφόρμερ και παρουσιάστρια Νάντια Κοντογεώργη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «It’s a Wonderful Life: A Live Radio Play» σε διασκευή Joe Landry στο Μέγαρο Μουσικής Μουσικής όπου θα παρουσιαστεί από τις 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2022, στην Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη.

Η αγαπημένη ταινία του παλιού αμερικανικού κινηματογράφου «It’s a Wonderful Life» που σκηνοθέτησε ο Φρανκ Κάπρα το 1946, κλασική αλλά και επίκαιρη, στην ευρηματική θεατρική διασκευή του Joe Landry μεταφέρεται σε μία ιδιαίτερη παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής τις φετινές γιορτινές μέρες.

Η Αίθουσα Τριάντη μετατρέπεται σε ζωντανό ραδιοτηλεοπτικό στούντιο του 1940. Η ιστορία-ύμνος στην αλληλεγγύη και την αυταπάρνηση ζωντανεύει με γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς, που παίζουν όλους τους ρόλους, τραγουδούν, αλλάζουν φωνές, παράγουν ήχους (με τη διδασκαλία ειδικού στα ηχητικά εφέ). Μια τζαζ ορχήστρα αναβιώνει το κλίμα μιας εποχής που γιόρταζε, μετά το τέλος του Πολέμου, τη χαρά της ζωής και κοιτούσε με αισιοδοξία το μέλλον.

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ:

Λυκόφως

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.   

Μετάφραση | Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία | Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά | Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια | Βάνα Γιαννούλα

Φωτισμοί | Νίκος Βλασόπουλος

Επιμέλεια ηχητικών εφέ | Λέανδρος Ντούνης, Νίκος Λιναρδόπουλος.

Ερμηνεύουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας και οι Άγγελος Μπούρας, Θεοδοσία Σαββάκη.

Ορχήστρα: Athens Collective Orchestra

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Γιώργος Ντάνης (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Μάνος Θεοδοσάκης (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Βανέσσα Αθανασίου (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Έλλη Φιλίππου (τσέλο).

Μουσική σύνθεση - Ενορχήστρωση - Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.

Όπως είπε η Νάντια Κοντογεώργη στο περιοδικό Αθηνόραμα, η ιδιαίτερη μαγεία αυτής της παράστασης είναι ότι βλέπουμε τους ηθοποιούς μέσα στο στούντιο, ακούμε ζωντανά τους διαλόγους και τους ήχους που δημιουργούν για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στον κόσμο της ιστορίας.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την εξαιρετική ορχήστρα του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη που παίζει αγαπημένες μουσικές, τζαζ standards και χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως τα «White Christmas» και «Joy to the world».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture