Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το φιλμ "Ένας Θρίαμβος" που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας άρεσε και συγκίνησε

Το φιλμ "Ένας Θρίαμβος" που πρ...

Ο α' κύκλος προβολών θα ολοκληρωθεί τελικά τη Δευτέρα 10/1/2022 στις 19.00 και στις 21.30 με την ταινία "Η Νύμφη του Νερού"

Την τελευταία προβολή της για το 2021 και την προτελευταία του φετινού α’ κύκλου πραγματοποίησε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00 και στις 21.30 στην αίθουσα 7 των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων και η ταινία που προβλήθηκε από την πρόσφατη σοδειά του γαλλικού σινεμά, το «Ένας Θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ με τον εξαιρετικό Καντ Μεράντ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Επρόκειτο για φιλμ του 2020 τιμημένο με Ευρωπαϊκό βραβείο καλύτερης κωμωδίας που είχε για κεντρικό πρόσωπο, έναν άνεργο τα τελευταία χρόνια, ταλαντούχο ηθοποιό που θα αναλάβει το ριψοκίνδυνο εγχείρημα να ανεβάσει με πέντε κρατούμενους μίας φυλακής, το αριστούργημα του Νομπελίστα Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό». Η ταινία είναι αλήθεια πως στο πρώτο σαραντάλεπτο της κυλούσε μεν με ενδιαφέρον αναφορικά με την όλη προετοιμασία και στήσιμο του έργου με μία ομάδα καταδικασμένων «εγκληματιών», κάποιοι εκ των οποίων και αναλφάβητοι, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει κάτι το πολύ εξαιρετικό για να δώσει τη θέση της στη συνέχεια σε μία απρόσμενη εξέλιξη, σε μία αβίαστη συγκίνηση και σ’ ένα φινάλε που ειδικά οι θεατρόφιλοι και οι καλλιτέχνες θα εκτιμήσουν αφάνταστα. Και το σημαίνον στοιχείο είναι αυτό που ουσιαστικά οι θεατές ανακαλύπτουν στο τέλος, πως αυτό που μόλις είδαμε ήταν μία πραγματικά ιστορία που είχε γίνει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το ’86 και μάλιστα ο ίδιος ο Μπέκετ μόλις πληροφορήθηκε τι είχε γίνει, ανέφερε «ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο έργο μου».

Οι Πατρινοί σινεφίλ έδωσαν και αυτή τη Δευτέρα το παρών στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας ενώ η πρόεδρος της, Ελένη Δάσιου στην είσοδο της αίθουσας κερνούσε τους θεατές για το καλό απ’ ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό (κουραμπιεδάκι από το Εντελβάις).

Η προβολή που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 δεν θα γίνει ωστόσο η ταινία από την Φινλανδία που είχε ανακοινωθεί για εκείνη τη μέρα, το φιλμ «Τα σκυλιά δε φοράνε παντελόνια» θα προβληθεί στο β’ κύκλο, μέσα στον Φεβρουάριο.

Έτσι η αυλαία του φετινού α’ κύκλου θα πέσει τη Δευτέρα 10/1/2022 με την ταινία που έχει τιμηθεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2020 με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Πώλα Μπιρ, τη «Νύμφη του Νερού - Undine» του Γερμανού δημιουργού Κρίστιαν Πέτζολντ, σε α’ προβολή για την Πάτρα.

Ο β’ κύκλος ταινιών που καταρτίζεται αυτό το διάστημα από την Ελένη Δάσιου, αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 17/1/2022.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture