Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρωτιά και πάλι για τον "Οίκο Gucci" στο εγχώριο box office

Πρωτιά και πάλι για τον "Οίκο Gucci...

Πιο μέτρια κινήθηκαν οι καινούριες ταινίες όπως η "Γαλλική Αποστολή" και το αναπάντεχα συγκινητικό "Ghostbusters, Afterlife"

O “Οίκος Gucci” του Ρίντλει Σκοτ με την σαρωτική Lady Gaga να κλέβει την παράσταση από τους συμπρωταγωνιστές της, ως Πατρίτσια Ρετζιάνι, η οποία κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για το φόνο του πρώην συζύγου της, Μαουρίτζιο Γκούτσι, κατάφερε να πάρει και πάλι την πρωτιά για 2η συνεχόμενη εβδομάδα στο εγχώριο box office.

Πιο συγκεκριμένα όπως είδαμε στον πίνακα των εισιτηρίων στο flix.gr, το δυόμιση ωρών φιλμ που στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε 10 μέρες τα 34 εκατ. δολάρια συν άλλα τόσα από τον υπόλοιπο κόσμο, συνέχισε στη χώρα μας το περασμένο 4ήμερο, 2-5/12/2021 με άλλα σχεδόν 20.000 εισιτήρια σε 112 αίθουσες πανελλαδικά και πλέον βρίσκεται κοντά στα 70.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια μέχρι στιγμής είναι στα 67.808).

Στη 2η θέση του εγχώριου box office όπως και το περασμένο τετραήμερο, βρέθηκε και πάλι το νέο ανιμέισον φιλμ της Ντίσνει, «Ενκάντο: Ενας Κόσμος Μαγικός» που είναι πλημμυρισμένο με τραγούδια του Λιν Μανουέλ Μιράντα, το οποίο σε 103 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 10.351 εισιτήρια και σε 11 μέρες έχει φτάσει τα 25.000 (για την ακρίβεια είναι στα 24.360). Το «Ενκάντο» έχει πάει πολύ καλύτερα στη Βόρειο Αμερική όπου κράτησε την πρωτιά για 2ο γουικέντ και έως και την Κυριακή 5/12, έχει πλησιάσει τα 58 εκατ. δολάρια συν άλλα τόσα από τα διεθνή ταμεία.

Η σχετική εμπορική απογοήτευση στο δικό μας box office, θα λέγαμε πως έχει να κάνει  τόσο με τη νέα σινεφίλ δημιουργία του Γουές Άντερσον μ’ ένα πολυπληθές καστ ηθοποιών που εμφανίζονται ακόμη και για λίγα λεπτά, τη «Γαλλική Αποστολή» όσο και με το πολυαναμενόμενο «Ghostbusters: Legacy» ή «Ghostbusters, Afterlife» του Τζέισον Ράιτμαν που είναι καλογυρισμένο και το κυριότερο αναπάντεχα συγκινητικό προς το τέλος.

Η μεν «Γαλλική Αποστολή» που στην Πάτρα παίζεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και στα Odeon Veso Mare, προσέλκυσε κάτι λιγότερο από 5.000 σινεφίλ σε 56 αίθουσες πανελλαδικά, (για την ακρίβεια 4.809 το τετραήμερο της πρεμιέρας της) ενώ το «Ghostbusters, Afterlife» όπου ο δημιουργός των 2 πρώτων Ghostbusters, Ιβάν Ράιτμαν και πατέρας του Τζέισον, είναι εδώ παραγωγός και γενικά επέβλεψε το όλο φιλμ, σε 76 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 4.441 εισιτήρια. Η ταινία που περιλαμβάνει και 2 μπόνους σκηνές στο τέλος (η 2η αμέσως μετά τους τίτλους τέλους και ουσιαστικά προαναγγέλλει πως οι Ghostbusters – Κυνηγοί φαντασμάτων επέστρεψαν για τα καλά) προβάλλεται στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare και φυσικά έχει εκτός από το νέο καστ της (Πολ Ραντ, Mακένα Γκρέις) και τους παλιούς, από τον έξοχο Νταν Άκροιντ και τον Μπιλ Μάρει έως τη Σιγκούρνι Γουίβερ και τον Έρνι Χάντσον ενώ είναι αφιερωμένη στον Χάρολντ Ράμις, τον τέταρτο της παρέας που έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 69 ετών. Το σύνολο των εισιτηρίων της ταινίας που στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 102 εκατ. δολάρια, μέχρι σήμερα (μαζί με τα previews) είναι στα ελληνικά ταμεία στα 5.746.

Τέλος τα συγκινητικά «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου με τον Μαξ Φον Σύντοφ, συνέχισε σε 27 αίθουσες πανελλαδικά, με 3.161 εισιτήρια το περασμένο 4ήμερο και σε σχεδόν 4 εβδομάδες η ταινία είναι πλέον στα 71.000 εισιτήρια. Στην Πάτρα τα «Καλάβρυτα 1943» προβάλλονται στα Odeon Veso Mare.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture