Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρώτα και πάλι στο εγχώριο box office τα συγκινητικά "Καλάβρυτα 1943"

Πρώτα και πάλι στο εγχώριο box office τα...
Μαρτάτος Tάκης

Ήδη συνολικά σε 11 μέρες προβολής η ταινία έχει φτάσει τα 55.000 εισιτήρια - Την ίδια ώρα ατύχησε εμπορικά η κωμωδία "Karditsa Forever"

Την πρώτη θέση για δεύτερο συνεχόμενο 4ήμερο κατέκτησε στο εγχώριο box office, η συγκινητική και καλοπαιγμένη ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου «Καλάβρυτα 1943» με τον αείμνηστο Μαξ Φον Σύντοφ, τη Δανάη Σκιάδη και τον Νικόλα Παπαγιάννη που απ’ όσο μάθαμε, πήγε καλά και στις Πατρινές αίθουσες και ήταν η 1η ταινία που επέλεξαν να πάνε να δουν οι Πατρινοί σινεφίλ το σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του πίνακα του flix.gr, το φιλμ «Καλάβρυτα 1943» που αναφέρεται στα θλιβερά γεγονότα της μαζικής εκτέλεσης των Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς ναζί στις 13 Δεκεμβρίου του ’43, έκοψε σε 98 αίθουσες πανελλαδικά 14.195 εισιτήρια το 4ήμερο 18-21/11 και κράτησε την πρωτιά, έχοντας φθάσει τα σχεδόν 55.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια είναι στα 53.637) σε 11 μέρες.

Η άλλη ελληνική ταινία που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Πέμπτη 18/11, η κωμωδία «Karditsa Forever» του Στράτου Μαρκίδη με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Θανάση Βισκαδουράκη δεν τα πολυπήγε καλά και αρκέστηκε στην 4η θέση του box office με λιγότερα από 4.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια έκοψε 3.532 εισιτήρια σε 69 αίθουσες πανελλαδικά). Η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Όσο για τη νέα περιπέτεια της Μάρβελ, τους «Eternals - Αιώνιους» με την Αντζελίνα Τζολί και τον Ρίτσαρντ Μάντεν σε σχεδόν 3 εβδομάδες βρίσκονται πια μία ανάσα από τα 70.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Τη 2η θέση στο εγχώριο boxoffice κατέκτησε το περασμένο 4ήμερο, το παιδικό ανιμέισον φιλμ «Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση», με 7.800 εισιτήρια σε 84 αίθουσες πανελλαδικά ενώ συνολικά σε σχεδόν 2 εβδομάδες έχει προσελκύσει 18.295 θεατές.

Το φιλμ παίζεται και στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα.

Τέλος το «No Time To Die», η τελευταία εμφάνιση του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ έχει πια φτάσει τα 305.000 εισιτήρια πανελλαδικά (η προβολή του συνεχίζεται στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα) ενώ παγκοσμίως όπως διαβάσαμε στο boxofficemojo, ήδη έγινε η εμπορικότερη ταινία για το δύσκολο έτος 2021 με εισπράξεις που άγγιξαν πλέον τα 734 εκατ. δολάρια.

Να προσθέσουμε πως η αριστουργηματική «Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον που οδεύει για τα Όσκαρ, ένα ιδιαίτερο φιλμ παραγωγής Netflix, σε 25 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα) στην Αθήνα, έκοψε το περασμένο 4ήμερο της πρεμιέρας της, 2.442 εισιτήρια ενώ η «Μπενεντέτα» του Ολλανδού Πολ Βερχόφεν που την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα, βρέθηκε στην 11η θέση του box office με 1.731 εισιτήρια σε 17 κινηματογραφικές οθόνες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture