Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον το φιλμ "Καλάβρυτα 1943"

Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στη 2η αίθου...

Στις 19.00 και στις 21.00 έως και την Τετάρτη 24/11/2021 - Η αίθουσα θα λειτουργήσει όλες τις μέρες ως μικτή δεχόμενη και ανεμβολίαστους με rapid test

To πρόγραμμα προβολών στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη για τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 18/11 έως και την Τετάρτη 24/11/2021 έχει ως εξής:

Συνεχίζεται η προβολή της συγκινητικής, κοινωνικής ταινίας «Καλάβρυτα 1943» σε σκηνοθεσία του Νικόλα Δημητρόπουλου και σενάριο του Δημήτρη Κατσαντώνη που αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 όταν οι Γερμανοί Ναζί έθεσαν σε εφαρμογή την απάνθρωπη επιχείρηση αντιποίνων εκτελώντας στο λόφο του Καπή στα Καλάβρυτα περισσότερους από 500 άνδρες που ήσαν από 12 χρονών και άνω ενώ ταυτόχρονα έβαλαν φωτιά στο δημοτικό σχολείο όπου είχαν κλείσει τα γυναικόπαιδα.

Στις 19:00 και 21:00.

«ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943»

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ, ΜΑΞ ΦΟΝ ΣΙΝΤΟΦ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΛΗΣ, ΑΛΙΣ ΚΡΙΓΚΕ, ΜΑΡΤΙΝ ΛΑΕΡ, ΑΣΤΡΙΝΤ ΡΟΣ, ΤΟΜΑΣ ΑΡΑΝΑ, ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Διάρκεια: 99 λεπτά.

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Διευκρινίζεται πως για την τρέχουσα εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον οι προβολές θα είναι μικτές και για ανεμβολίαστους με rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture