Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Η Όλγα Νικολοπούλου παρουσιάζει 100 έργα με τίτλο "Ο Κήπος έμπαινε στη θάλασσα"

Πάτρα: Η Όλγα Νικολοπούλου παρουσιάζει 1...

Είναι μία ατομική έκθεση ζωγραφικής με έργα διαφόρων τεχνικών, ίσως η πιο πλήρης που έχει ποτέ κάνει όπως αναφέρει η ίδια

Αυτές τις μέρες στο Πολύεδρο της οδού Κανακάρη 147, τον γνώριμο αυτό και φιλόξενο πολιτιστικό χώρο της Πάτρας πραγματοποιείται μία ατομική έκθεση ζωγραφικής της Όλγας Νικολοπούλου, η οποία μαζί με το σύζυγο της Κωστή Καπέλα είναι οι δημιουργοί του Πολύεδρου, το οποίο αισίως φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια πορείας και προσφοράς.

Η Όλγα Νικολοπούλου που είναι αλήθεια πως ασχολείται περισσότερο με τη φιλοξενία εκθέσεων άλλων εικαστικών δημιουργών και γενικότερα με τις εκδηλώσεις και δράσεις του Πολύεδρου αφήνοντας συχνά πιο πίσω τα δικά της καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, είπε αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει την πιο συμπληρωμένη ατομική έκθεση της, όπως η ίδια μας είπε με χαρά. Μάλιστα η έκθεση που έχει τον ιδιαίτερο, ποιητικό τίτλο «Ο Κήπος έμπαινε στη θάλασσα» θα παραμείνει σε λειτουργία έως τουλάχιστον και το άλλο Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 χωρίς να αποκλείεται και κάποια παράταση. Στην έκθεση παρουσιάζονται κοντά 100 έργα διαφόρων τεχνικών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι καινούρια δουλειά της.

Η Όλγα Νικολοπούλου είχε να δείξει ατομική, προσωπική της δουλειά στο Πολύεδρο από το Μάιο του 2015 όταν είχε εκθέσει έργα της τελευταίας τότε διετίας, κυρίως ακρυλικά, ακουαρέλες και λάδια.  

Η Όλγα Νικολοπούλου έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη ενώ έκανε και ζωγραφική στην Αθήνα, δίπλα στο Βρασίδα Βλαχόπουλο και στην Ομάδα για την Επικοινωνία και Εκπαίδευση στην Τέχνη. Το 1981 ίδρυσε στην Πάτρα το Πολύεδρο μαζί με τον Κώστα Καπέλα δημιουργώντας μία κυψέλη πολιτισμού, απ’ όπου έχουν περάσει διακεκριμένα πρόσωπα του πνεύματος, της τέχνης, του βιβλίου, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η Όλγα Νικολοπούλου έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις, πολλές εκ των οποίων έγιναν και στο Πολύεδρο όπως η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Της ροδιάς τα δώρα», με τη συμμετοχή δεκαοκτώ (18) δημιουργών πέρυσι. 

Να προσθέσουμε πως η Όλγα Νικολοπούλου ασχολείται και με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων ενώ στο Πολύεδρο διατηρεί και μπουτίκ ρούχων και αξεσουάρ με γούστο και άποψη.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στη φωτ. ακουαρέλα από την τωρινή έκθεση...

Στη φωτ. ακουαρέλα από την τωρινή έκθεση της ζωγραφικής στο Πολύεδρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture