Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η σταρ Μπάρμπρα Στρέιζαντ χρηματοδοτεί Ινστιτούτο για την επίλυση κοινωνικών προκλήσεων

Η σταρ Μπάρμπρα Στρέιζαντ χρηματοδοτεί Ι...

Θα χρηματοδοτήσει μία έρευνα αφιερωμένη σε 4 «κοινωνικές προκλήσεις», από την κλιματική αλλαγή έως την παραπληροφόρηση

Το Ινστιτούτο Μπάρμπρα Στρέιζαντ είναι πλέον εντός του UCLA, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και χρηματοδοτεί ερευνητικές προσπάθειες.

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και είδωλο του κόσμου της ψυχαγωγίας, που έχει τιμηθεί με Όσκαρ και Γκράμμυ, έχει δεσμεύσει ένα άγνωστο ποσό για να χρηματοδοτήσει μέσω του Ινστιτούτου που φέρει το όνομά της, έρευνα αφιερωμένη σε τέσσερις «κοινωνικές προκλήσεις» από την κλιματική αλλαγή έως την παραπληροφόρηση.

«Ενώ είναι εύκολο να αναλογιζόμαστε το παρελθόν, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το μέλλον και το τι επιφυλάσσει για τα παιδιά μας, τον πλανήτη μας και την κοινωνία μας» ανέφερε η 79χρονη σήμερα, Μπάρμπρα Στρέιζαντ σε δήλωσή της.

«Το Ινστιτούτο Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο UCLA θα είναι μια εξερεύνηση ζωτικών ζητημάτων που μας επηρεάζουν όλους... και το γεγονός ότι ο πατέρας μου, Εμάνουελ Στρέιζαντ, ήταν εκπαιδευτικός, κάνει αυτό το Ινστιτούτο ακόμα πιο ουσιαστικό για μένα» εξήγησε η αγαπητή σταρ.

Τα τέσσερα ερευνητικά κέντρα του Ινστιτούτου Μπάρμπρα Στρέιζαντ περιλαμβάνουν το Κέντρο για την Αλήθεια στη Δημόσια Σφαίρα, το Κέντρο για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, το Κέντρο για τη Δυναμική της Οικειότητας και της Δύναμης μεταξύ Γυναικών και Ανδρών και το Κέντρο για τον Αντίκτυπο της Τέχνης στον Πολιτισμό. Τα κέντρα θα στεγαστούν στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του UCLA μέχρι την επίσημη ίδρυση του Ινστιτούτου, η οποία αναμένεται όταν ληφθεί το πλήρες ποσό της δωρεάν.

H Στρέιζαντ έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το "Funny girl" το 1968 που της χάρισε και το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου και τα "Καλύτερα μας χρόνια" σε σκηνοθεσία του Σίντνει Πόλακ το 1973 όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight