Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ετοιμάζει το πρόγραμμα για το 2021-2022 ο Λουκάς Θάνος - Την Παρασκευή επισκέφθηκε το ΔΗΠΕΘΕ ο Κώστας Καζάκος

Πάτρα: Ετοιμάζει το πρόγραμμα για το 202...

Η κεντρική παραγωγή θα είναι έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ενώ θ' ανέβει και έργο από την Παιδική σκηνή πριν τα Χριστούγεννα

Σε περίοδο ετοιμασιών και προγραμματισμού βρίσκεται αυτό το διάστημα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ολοκληρώνει τον προγραμματισμό παραστάσεων και εκδηλώσεων που σχεδιάζονται για τη νέα καλλιτεχνική χρονιά 2021-2022, τον οποίο αφού πρώτα εγκρίνει σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου, εν συνεχεία ο κ. Θάνος θα τον ανακοινώσει στα Μέσα ενημέρωσης, κάτι που προβλέπεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι εφόσον πάνε όλα καλά και δεν υπάρξει lockdown όπως συνέβη πέρυσι που «πάγωσε» τα πάντα (θεατρικά, μουσικά, κ.α.), το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να δώσει ένα δυναμικό παρών τόσο με μία νέα παραγωγή της Παιδικής σκηνής που θα έχει ανέβει πριν τα Χριστούγεννα για να την απολαύσουν και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής όσο και με μία νέα κεντρική παραγωγή που όπως έχει ειπωθεί, θα αφορά έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του και τα 10 χρόνια από το θάνατο του.

Επίσης καθότι συνθέτης πέρα από σκηνοθέτης ο Λουκάς Θάνος προγραμματίζει και μουσικά και ποιητικά αφιερώματα, με έργα του Κωστή Παλαμά αλλά και του προσφάτως εκλιπόντος σπουδαίου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ από τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ πέρασε την περασμένη Παρασκευή 3/9 ο ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος, ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από τον γειτονικό Πύργο της Ηλείας.

Όπως μάθαμε, ο κ. Καζάκος συζήτησε με τον πρόεδρο του ΔΣ του θεάτρου Πέτρο Βάη και άλλα μέλη του συμβουλίου όπως ο Γιώργος Μαγιάκης αλλά και με τους εργαζόμενους ενώ η πιο ωραία και απρόσμενη στιγμή ήταν όταν ο ίδιος φορτισμένος συγκινησιακά από το γεγονός της απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε στα παιδιά της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ για το μεγαλείο του έργου και της προσωπικότητας του Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο κ. Καζάκος όπως το 1977 στην υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική ταινία «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη με την Τατιάνα Παπαμόσχου. Στο φιλμ ο Κώστας Καζάκος είχε υποδυθεί τον βασιλιά Αγαμέμνονα ενώ τη μουσική είχε συνθέσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είχε γράψει τη μουσική και στην «Ηλέκτρα» του Μιχάλης Κακογιάννη με την Ειρήνη Παππά, τον Γιάννη Φέρτη και την Αλέκα Κατσέλη το 1962 και στις «Τρωάδες» επίσης του Κακογιάννη το 1971 με την σπουδαία Κάθριν Χέπμπορν, την Ειρήνη Παππά και την Βανέσα Ρεντγκρέιβ.  

Σίγουρα το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να έχει μία νέα συνεργασία με τον κ. Καζάκο και ίσως και ο Δήμος θα έπρεπε να τον τιμήσει εν ζωή για την σημαντική του προσφορά στην τέχνη (θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση). Μην ξεχνάμε πως το διάστημα της θητείας του στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας ο κ. Καζάκος που είναι ένας σεμνός και προσηνής καλλιτέχνης και άνθρωπος, είχε υπογράψει την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου» που υπολογίζεται πως την είδαν μαζί και με τις παραστάσεις που δόθηκαν το καλοκαίρι του 2016, κοντά στους 70.000 θεατές.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Σκηνή από την "Ιφιγένεια" το 1...

Σκηνή από την "Ιφιγένεια" το 1977 που προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture