Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Το έτος Καμπανέλλη θα τιμήσει και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το έτος Καμπανέλλη θα τιμήσει και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος για τη χειμερινή σαιζόν 2021-22

Πολύ καλά πήγε σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοδεία της παράστασης του σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ««Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» που παίχθηκε και στο Ζάκυνθο στο Λόφο Στράνη. Ωστόσο οι τελευταίες προγραμματισμένες παραστάσεις χρειάστηκε να ματαιωθούν λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό, προσώπου του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, ηθοποιού της παράστασης που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ετέθη σε 14ημερη καραντίνα.

Δεν πραγματοποιήθηκε λοιπόν η παράσταση της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021, στις 21:00 στο Θέατρο Ροντήρη (Πλάτανος Ναυπακτίας) και η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη γι’ απόψε Τετάρτη 4/8 στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο. Να προσθέσουμε πως δεν έγιναν για τον ίδιο λόγο και οι παραστάσεις του έργου «Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων», στο Λεόντιο του Δήμου Ερυμάνθου την Κυριακή 1-8-2021 και στην Κοινότητα Αιγών Αιγιαλείας τη Δευτέρα 2-8-2021.

Στο μεταξύ όπως μάθαμε μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από το καλλιτεχνικό δυναμικό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής (ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, συγγραφείς, κ.α.) στο κάλεσμα που έκανε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά 150 άτομα έστειλαν τα βιογραφικά τους σημειώματα στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, ο οποίος όπως έχει αναφέρει φέτος είναι έτος Καμπανέλλη και προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθεί από πλευράς επιλογής έργου που πιθανότατα θ’ ανέβει τη νέα σαιζόν στο ΔΗΠΕΘΕ.

Να θυμίσουμε πως ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είχε γεννηθεί πριν από έναν αιώνα, στις 2 Δεκεμβρίου 1921 και έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια, στις 29 Μαρτίου 2011. Υπήρξε ένας σημαντικός θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός. Από τα θεατρικά του έργα τα πλέον γνωστά είναι "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια", "Έβδομη μέρα της δημιουργίας", "Η Αυλή των θαυμάτων", "Ηλικία της νύχτας", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Γειτονιά των Αγγέλων", "Βίβα Ασπασία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Αποικία των τιμωρημένων", "Το μεγάλο μας τσίρκο", κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture