Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρωτιά για το "Κάτι τρέχει στο Σεν Τροπέ" στο εγχώριο box office

Πρωτιά για το "Κάτι τρέχει στο Σεν ...

Άφησε 2η την "Περιπέτεια στη Ζούγκλα" της Ντίσνει που πάντως έπιασε κορυφή στις ΗΠΑ - Στους κερδισμένους και η επανέκδοση του Οσκαρικού φιλμ "Το Κεντρί" με τους Νιούμαν και Ρέντφορντ

Με τη μεγάλη και αφόρητη ζέστη να επηρεάζει τα αστικά κέντρα που αδειάζουν ειδικά τα σαββατοκύριακα, και αρκετές κλειστές αίθουσες στην Αθήνα να βγαίνουν σε αυγουστιάτικη άδεια (στην Πάτρα τα Odeon Veso Mare το παλεύουν και ειδικά τις Τετάρτες με τα ladies night με 2 σινεφίλ να πληρώνουν ένα εισιτήριο, η κίνηση κάπως ανέβηκε) τα συνολικά εισιτήρια στο εγχώριο box office, το περασμένο 4ήμερο, 29/7 με 1/8/2021, δεν ξεπέρασαν τα 40.000, όπως είδαμε στην ανάρτηση του flix.gr.

Την πρωτιά το 4ήμερο της "καρδιάς" του φετινού καλοκαιριού, πήρε η ανάλαφρη γαλλική αστυνομική κωμωδία «Κάτι Τρέχει στο Σεν Τροπέ» του Νικολά Μπεναμού με τον Κριστιάν Κλαβιέ (διανομή από την Σπέντζος), μία ταινία μυστηρίου με κοσμοπολίτικο αέρα που την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα, με 295 θεατές μέσο όρο ανά οθόνη, φτάνοντας στο σύνολο σε 24 αίθουσες πανελλαδικά τα 7.100 εισιτήρια. Στη 2η θέση πλασαρίστηκε η ντισνεϊκή «Περιπέτεια στη Ζούγκλα» με τον Ντουέιν Τζόνσον και την Έμιλι Μπλαντ που μάζεψε σε 51 αίθουσες πανελλαδικά, 5.172 ειαιτήρια το περασμένο 4ήμερο. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη καλογυρισμένη ταινία βγήκε την Παρασκευή 30/7 και στη Βόρειο Αμερική και ήρθε 1η στο box office με 34,2 εκατ. δολάρια σε 4310 αίθουσες ενώ υπολογίζεται πως έφερε και άλλα 30 εκατ. δολάρια έσοδα από την προβολή της στην πλατφόρμα Disney+. Το φιλμ πρόσθεσε και 27,7 εκατ. δολάρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο.

Το νέο φιλμ τρόμου και μεταφυσικού μυστηρίου του Ινδοαμερικανού Μ. Νάιτ Σιάμαλαν «Old» με τον Γακέλ Γκαρσία Μπερνάλ, που παίζεται και στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare, τα πήγε απλώς συμπαθητικά με λίγο πιο κάτω από 4.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 3.756 σε 39 αίθουσες) ενώ στις ΗΠΑ σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής ήδη ξεπέρασε τα 30,6 εκατ. δολάρια συν άλλα 18 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία όπου ένα ρόλο – κλειδί έχει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, είναι γεγονός πως βλέπεται με ενδιαφέρον και έχει και μία άπιαστη σεναριακή ιδέα, μία τροπική, παραδεισένια παραλία όπου όμως οι λουόμενοι που θα βρεθούν εκεί θα αντιληφθούν πως κάτι πολύ παράξενο και απόκοσμο συμβαίνει καθώς ο χρόνος εκεί αρχίζει να τρέχει. Η ταινία προς το μέσον το παρακάνει και έχει και μία – δύο σκηνές κάπως αποκρουστικές όπως η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου στο σχήμα πεπονιού, ωστόσο προς το φινάλε όπως ο Σιαμαλάν ξέρει να κάνει, ανταμείβει με μία πολύ καλή σκηνή για τα μη σοβαρά προβλήματα που συχνά χαλούν την οικογενειακή γαλήνη και που προς το γήρας φαντάζουν τόσο ασήμαντα και δεν τα θυμάται πλέον κανείς αλλά και με ένα φινάλε που δημιουργεί…κάθαρση.

Ακόμα από τις νέες ταινίες, η Ιζαμπέλ Ιπέρ ως «Νονά της Νύχτας» σε σκηνοθεσία  Ζαν- Πολ Σαλομέ προσέλκυσε 232 θεατές ανά αίθουσα, σύνολο 2.090 εισιτήρια σε 9 αίθουσες της Αθήνας ενώ η επανέκδοση του Οσκαρικού «Κεντριού - The Sting», με τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Ρόι Χιλ, του 1973, που βγήκε από την περασμένη Πέμπτη σε μία μόνο αίθουσα, στο θερινό σινε Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, τα πήγε θαυμάσια, προσελκύοντας 420 σινεφίλ το 4ήμερο 29/7 με 1/8/2021. Από αυτούς τους 420, πολλοί έσπευσαν να το ξαναθυμηθούν ενώ οι νεότεροι σινεφίλ να ανακαλύψουν μία πραγματική όμορφη, έξυπνη και διασκεδαστική ταινία. Κι όλα σε έναν μονάχα θερινό κινηματογράφο (διανομή από Tulip).

Η ταινία «Λάσι Γύρνα Σπίτι» του Χάνο Ολντέρντισεν, σε 11 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 850 εισιτήρια ενώ συμπαθητικά ξεκίνησαν οι επανεκδόσεις της «Διπλής Ζωής της Βερονίκ» του αείμνηστου Πολωνού δημιουργού Κριστόφ Κισλόφσκι (805 εισιτήρια σε 3 αίθουσες), της «Νύχτας των Βρικολάκων» του Ρομάν Πολάνσκι, παραγωγής 1967 (580 σε 2 αίθουσες) ενώ η ελβετική κομεντί «Μη Φεύγεις Βάντα» και το ισπανικό θρίλερ «Η Μαύρη Κηλίδα» του Ενρίκε Γκαρσία περιορίστηκαν στους 354 θεατές σε 4 σινεμά και 153 σε 8 αίθουσες, αντίστοιχα.

«Ο Πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ με τον Άντονι Χόπκινς που παίχθηκε και στην Πάτρα στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο, σε 4 εβδομάδες έχει πλέον φτάσει τα 63.234 εισιτήρια, «Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που προβλήθηκε και στην Πάτρα έως και την Κυριακή 1/8 στο Ρίο, σε 2 εβδομάδες έχει πανελλαδικά φτάσει τα 15.725 εισιτήρια ενώ η «Black Widow» της Κέιτ Σόρτλαντ με την Σκάρλετ Γιόχανσον που επιτέλους ήρθε και στην Πάτρα (στο σινε Κάστρο έως την Τετάρτη 4/8), πλησιάζει τα 50.000. Το περασμένο 4ήμερο σε 14 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 832 εισιτήρια και συνολικά μέχρι σήμερα, σε 4 εβδομάδες είναι στα 47.566, σύμφωνα με το flix.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture