Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σε επανέκδοση, με νέες κόπιες "Η Νύχτα των Βρυκολάκων" του Ρόμαν Πολάνσκι

Σε επανέκδοση, με νέες κόπιες "Η Νύ...

Σε διανομή της Odeon - Ενδεχομένως η ταινία αυτή του 1967 να παιχθεί και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare

Σε επανέκδοση σε διανομή της Odeon, θα βγει στις 29 Ιουλίου 2021 στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι «Η Νύχτα των Βρικολάκων - The Fearless Vampire Killers», παραγωγής του 1967.

Το συγκεκριμένο φιλμ είχε παιχθεί ένα χρόνο πριν το φιλμ τρόμου «Το μωρό της Ρόζμαρι» με τη Μία Φάροου που είχε κάνει επίσης ο Πολάνκσι και τον καθιέρωσε στο κινηματογραφικό στερέωμα. «Η Νύχτα των Βρυκολάκων» θα προβληθεί με νέες ψηφιακές κόπιες.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής και ο νεαρός βοηθός του προσπαθούν να εξοντώσουν μια οικογένεια βρικολάκων στα Καρπάθια.

Πρόκειται για Αμερικανοβρετανική συμπαραγωγή του 1967.

Παραγωγή: Τζιν Γκουτόφσκι

Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι

Φωτογραφία: Ντάγκλας Σλοκόμπ

Πρωταγωνιστούν οι: Τζακ ΜακΓκόουραν, Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

 Διάρκεια: 108 λεπτά

Διανομή: Odeon.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτή την ξέφρενη κωμωδία τρόμου - η πρώτη του έγχρωμη ταινία - λίγο πριν γνωρίσει την καταξίωση στην Αμερική την επόμενη χρονιά. Στο καστ, επίσης, συναντούμε τον Τζακ Μακ Γκόουραν και τη Σάρον Τέιτ, μετέπειτα σύζυγο του σκηνοθέτη που δολοφονήθηκε άγρια το 1969.

«Η Νύχτα των βρυκολάκων» θεωρείται η πιο αδίκως παρεξηγημένη δημιουργία στην καριέρα του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη, παραμένει ταυτόχρονα ωστόσο και μία από τις καλύτερές του: ένα μικρό αριστούργημα μαύρης κωμωδίας και αυθεντικού τρόμου το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες ενός ηλικιωμένου κυνηγού βρυκολάκων και του αδέξιου βοηθού του (τον υποδύεται απολαυστικά ο ίδιος ο Πολάνσκι) να εξαρθρώσουν μια απέθαντη οικογένεια από βαμπίρ στα χιονισμένα Καρπάθια. Αντλώντας από τη βρετανική γοτθική παράδοση και από τις εντυπωσιακά μπαρόκ παραγωγές του θρυλικού στούντιο της Hammer (υπεύθυνου, μεταξύ ολλών άλλων, για τον «Δράκουλα»), ο Πολάνσκι σκαρφίζεται μια σαρδόνια ταινία η οποία σέβεται απολύτως τους κανόνες του είδους, την ίδια στιγμή που πανέξυπνα τους υπονομεύει, έχει γράψει ο Λουκάς Κατσίκας.

Ενδεχομένως να έρθει η ταινία για προβολή και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Odeon, η απίθανη αυτή κωμωδία τρόμου με ξεκαρδιστικές σκηνές και άφθονο γέλιο, αποτελεί τη μοναδική κοινή εμφάνιση του Ρόμαν Πολάνσκι με τη σύζυγό του Σάρον Τέιτ στη μεγάλη οθόνη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture