Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το αριστούργημα "Ο Τρελός Πιερό" με τον Μπελμοντό σε επανέκδοση στα θερινά σινεμά

Το αριστούργημα "Ο Τρελός Πιερό&quo...

Από αυτή την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 σε διανομή της neofilms

Ένα από τα λεγόμενα αριστουργήματα του ευρωπαϊκού σινεμά, η ταινία «Ο Τρελός Πιερό – Pierrot Le Fou» του σπουδαίου σκηνοθέτη Ζαν-Λυκ Γκοντάρ θα κυκλοφορήσει στους θερινούς κινηματογράφους της χώρας μας σε επανέκδοση την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 σε διανομή της neofilms.

Το σουρεαλιστικό, ονειρικό, ποιητικό, αναρχικό, γλυκόπικρο όσο και συμβολικό έργο του Γκοντάρ, υμνεί την ξεγνοιασιά και την τρέλα του έρωτα, με το θρυλικό φιλί του Μπελμοντό και της Καρίνα. 

Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με έναν παλιο έρωτα προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

Η Γαλλικής παραγωγής ταινία γυρίστηκε το 1965.

Διάρκεια: 110 λεπτά.    

To σενάριο από τον ίδιο τον Γκοντάρ (σήμερα ο σημαντικός auteur είναι 90 ετών) βασίστηκε στη νουβέλα του 1962, «Obsession» του Νεουορκέζου Lionel White.

Παίζουν ο 88χρονος σήμερα αλλοτινός γόης Jean-Paul Belmondo, η αξέχαστη Anna Karina και οι Graziella Galvani, Roger Dutoit, Hans Meyer και Samuel Fuller. Ήταν η 10η ταινία που σκηνοθέτησε ο Γκοντάρ και μάλιστα εκείνη τη χρονιά είχε επιλεγεί από τη Γαλλία και είχε υποβληθεί στην κατηγορία του καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ στα Όσκαρ, ωστόσο όπως θυμίζει η Wikipedia, το σπουδαίο αυτό φιλμ της «νουβέλ βαγκ» δεν μπόρεσε να τεθεί υποψήφιο στην τελική 5άδα εκείνης της χρονιάς.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture