Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Σπίνταρε" στο Αμερικάνικο box office η καταιγιστική περιπέτεια "Οι Μαχητές των Δρόμων 9"

"Σπίνταρε" στο Αμερικάνικο box...

Την ταινία χάρηκαν και οι Πατρινοί σινεφίλ στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο

Εξαιρετικά όπως αναμενόταν, ξεκίνησε την πορεία του στο Αμερικάνικο box office το «Fast & Furious 9 – Οι Μαχητές των Δρόμων 9» σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν που σε 4.179 αίθουσες συγκέντρωσε το περασμένο τριήμερο 25-27 Ιουνίου 2021, 70 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Όπως γράφει το boxofficemojo.con, παρότι ακόμη λόγω της κατάστασης με την πανδημία, μόνο το 80% των αιθουσών της χώρας έχει ανοίξει, το «F9» με ένα δυναμικό καστ που περιλαμβάνει από τον Βιν Ντίζελ και τη Μισέλ Ροντρίγκεζ έως τον Τζον Σένα, την Σαρλίζ Θερόν αλλά και την Έλεν Μίρεν, κατάφερε να «σπιντάρει» στα ταμεία των ΗΠΑ και μάλιστα να ξεπεράσει το άνοιγμα που είχε επιτύχει το φιλμ - spin-off «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw» που είχε κάνει ξεκίνημα με 60 εκατομμύρια δολάρια προ πανδημίας τον Αύγουστο του 2019 (εκείνη η ταινία είχε συγκεντρώσει 173 εκατ. στις ΗΠΑ και συνολικά 759 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως). Το «F9» και το θριαμβευτικό του τριήμερο άφησαν ακόμα πίσω τους την επίδοση του «A Quiet Place Part II – Ένα Ήσυχο Μέρος 2» που ξεκίνησε με 47.5 εκατ. δολάρια το τριήμερο του Memorial Day και έχει φτάσει έως σήμερα τα 136,3 εκατ. δολάρια.

Οι «Μαχητές των Δρόμων 9» που από την Πέμπτη 17/6 προβάλλονται και στη χώρα μας σε διανομή της Tulip (το φιλμ παίχθηκε και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο έως την Κυριακή 27/6) πλησίασαν το 4ήμερο 24-27 Ιουνίου 2021, τα 10.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια έκοψαν 9.782) και κατέλαβαν και πάλι την 1η θέση του εγχώριου box office με τα συνολικά εισιτήρια να κοντεύουν τα 40.000 (38.812 για την ακρίβεια σύμφωνα με το flix.gr).

Η αλήθεια πάντως είναι πως με τους κριτικούς η ταινία δεν τα έχει πολυπάει καλά (στο rotten tomatoes o μέσος όρος είναι στο 59%), ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με το κοινό που έδωσε ένα B+ στο CinemaScore.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 140 λεπτά. Να προσθέσουμε πως οι συνολικές εισπράξεις παγκοσμίως των "Μαχητών των Δρόμων 9" έχουν ανέλθει στα 404.9 εκατ. δολάρια!

*Στην 3η θέση του Αμερικάνικου box office πλασαρίστηκε το περασμένο 3ήμερο, η περιπέτεια «The Hitman’s Wife’s Bodyguard» με τους Salma Hayek, Ryan Reynolds και Samuel L. Jackson που την περασμένη εβδομάδα είχαν πιάσει κορυφή. Τώρα μπόρεσαν να πλησιάσουν τα 4.9 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις χάνοντας το 57.2% της εμπορικής τους δύναμης και έχοντας μέχρι στιγμής φτάσει σε περίπου 2 εβδομάδες τα 25.9 εκατ. δολάρια. Την ταινία αυτή αναμένεται να την δούμε και στην Ελλάδα σε διανομή της Odeon.  

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture