Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σάρωσαν σε Κίνα και 7 ακόμη αγορές οι "Μαχητές των Δρόμων 9" - Στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα

Σάρωσαν σε Κίνα και 7 ακόμη αγορές οι &q...

Το περασμένο σαββατοκύριακο έφτασαν σε εισπράξεις τα 162 εκατ. δολάρια

Τα σούπερ νέα από το κινηματογραφικό τοπίο το περασμένο γουικέντ μας ήρθαν όχι από τα Αμερικάνικα ταμεία αλλά από το διεθνές box office όπου το «F9 – Fast & Furious 9 – Οι Μαχητές των Δρόμων 9», το καινούριο και πολυαναμενόμενο κεφάλαιο του πολύ επιτυχημένου σινε-franchise που υπόσχεται πολλή αδρεναλίνη και τέρμα τα γκάζια, «έσκισε» φτάνοντας ήδη το νούμερο των 162 εκατ. δολαρίων με τα 135 απ’ αυτά να προέρχονται από την μεγάλη αγορά της Κίνας.

Το φιλμ του στούντιο της Universal θ’ αργήσει λίγο να ντεμπουτάρει στις Αμερικάνικες αίθουσες όπου θα κάνει «έφοδο» στις 25 Ιουνίου 2021 όπως γράφει το boxofficemojo.com, ωστόσο οι 8 αγορές ανά τον κόσμο όπου ήδη άνοιξε υποδέχθηκαν την ταινία ολόθερμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στη χώρα μας όπου το «Fast & Furious 9» έχει προγραμματιστεί να βγει στις 17 Ιουνίου 2021 (το περιμένουμε και στην Πάτρα). Πρωταγωνιστές είναι ο σούπερ σταρ των ταινιών αυτών, Vin Diesel ως Τορέτο και μαζί του ο John Cena ενώ η σκηνοθεσία είναι του Τζάστιν Λιν που είναι και εκ των παραγωγών μαζί με τον Βιν Ντίζελ. Η εμπορική επίδοση του «F9» όπως γράφει το boxofficemojo, θεωρείται η καλύτερη για ταινία του Hollywood εκτός Αμερικής απ’ όταν ξέσπασε η πανδημία καθώς και το καλύτερο ντεμπούτο Χολιγουντιανής παραγωγής που ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια στην Κίνα από το 2019 και το πολύκροτο και άκρως εμπορικό «Avengers: Endgame – Η Τελευταία Πράξη».

Στο μεταξύ το 1ο πραγματικά εμπορικό τεστ του σινε - καλοκαιριού του 2021 θα λάβει χώρα το ερχόμενο τετραήμερο του Memorial Day weekend (28-31/5/2021), οπότε και κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, «εξ’ αναβολής» η ταινία της Paramount «A Quiet Place Part II» (στη χώρα μας θα έρθει από την Odeon στις 3 Iουνίου) καθώς και η νέα live action ταινία της Disney «Cruella» με την Έμα Στόουν.

Κατά τ’ άλλα, το «Spiral» που είναι το νέο φιλμ της σειράς τρόμου «Saw – Σε βλέπω» κράτησε πάλι την 1η θέση με 4.6 εκατ. δολάρια το τριήμερο 21-23/5/2021 στις ΗΠΑ φτάνοντας συνολικά τα 15,8 εκατ. δολάρια συν άλλα 6,7 από τον υπόλοιπο κόσμο. Στο φιλμ παίζουν μεταξύ άλλων οι Chris Rock και Samuel l. Jackson.

Ακολούθησε στη 2η θέση ξανά, η νέα ταινία με τον γόη της περιπέτειας Jason Statham, «Wrath of Man» που πρόσθεσε άλλα 2.9 εκατομμύρια και σε 3 εβδομάδες έχει φτάσει στις ΗΠΑ τα 18.8 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Το φιλμ μαζί και με τις εισπράξεις διεθνώς έχει αγγίξει τα 71 εκατ.

Τέλος το θρίλερ επιβίωσης με πρωταγωνίστρια την σούπερ σταρ Angelina Jolie “Those Who Wish Me Dead” που ξεκίνησε πολύ χλιαρά την πορεία του την περασμένη εβδομάδα, δεν είδε ιδιαίτερη βελτίωση στις εμπορικές του επιδόσεις προσθέτοντας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε 1.8 εκατ. δολάρια σε 3,379 αίθουσες, φτάνοντας τα 5.5 εκατ. δολάρια μόλις στη Βόρειο Αμερική συν άλλα 7,5 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Πάντως το φιλμ με την Τζολί προβάλλεται ταυτόχρονα και στην διαδικτυακή streaming πλατφόρμα του HBO Max, γεγονός που το αποδυναμώνει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture