Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας την Κυριακή η παράσταση "Ολοκαύτωμα Λευτεριάς"

Στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας την Κυριακή...

Η παράσταδη θα δοθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Δωρίδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, από το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Ευπαλίου

Ο Δήμος Δωρίδος, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Ευπαλίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει την Θεατρική (Ανα)Παράσταση ‘’Ολοκαύτωμα Λευτεριάς‘’, την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, στις 20.00. Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας και προφύλαξης από τον κορωνοΐό.

Όπως διαβάσαμε στο doridanews.gr, με αφορμή την 195η Επέτειο από την τραγική κατάληξη της Πολιορκίας της Ιεράς Μονής Παναγίας της Βαρνάκοβας από τους Τούρκους, στις 26 Μαΐου του 1826 και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Δωρίδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, το Γυμνάσιο και  το ΓΕΛ Ευπαλίου πρόκειται να παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση “Ολοκαύτωμα Λευτεριάς” την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, στις 20.00 στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας.

Με την άδεια του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου και με την αρωγή της Ιεράς Αδελφότητος της Μονής Βαρνάκοβας και κυρίως της Οσιολογιοτάτης Ηγουμένης Θεοδοσίας, που ευγενικά παραχώρησε το κείμενο της παράστασης.

Το έργο “Ολοκαύτωμα Λευτεριάς”, είχε παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου και Λυκείου Ευπαλίου, στη Βαρνάκοβα, στις 26 Μαΐου 1996, στο πλαίσιο τότε του εορτασμού των 170 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture