Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στο Λόφο Στράνη στη Ζάκυνθο παρουσιάστηκε η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων"

Στο Λόφο Στράνη στη Ζάκυνθο παρουσιάστηκ...

Δίπλα στην προτομή του Διονυσίου Σολωμού, στο σημείο όπου ο ποιητής συνέθεσε τα μεγάλα έργα του ακούγοντας τα κανόνια στο αντικρινό Μεσολόγγι

Το σχήμα «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ως γνωστόν ανεβάσει την παράσταση «Ελευθερία, Ο Ύμνος των Ελλήνων», μία παράσταση για την πολιορκία του Μεσολογγίου, με βάση και τα έργα του Δ. Σολωμού, Ύμνος στην Ελευθερία και Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

Η συγκεκριμένη λοιπόν θεατρική δουλειά που ήδη παίχθηκε και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στην έναρξη του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παίχθηκε στη Ζάκυνθο στον λόφο Στράνη, δίπλα στην προτομή του Διονυσίου Σολωμού, εκεί που ο ποιητής έγραψε τα μεγάλα του έργα, ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου.

Σε έναν χώρο ιστορικό και ατμοσφαιρικό, πλήθος κόσμου, με δέος και συγκίνηση απόλαυσε μία εντυπωσιακή παράσταση όπως από όλους εκφράστηκε. Βρεθήκαμε όλοι στα ίχνη του μεγάλου ποιητή, στα ίχνη της πένας του, της δημοτικής μας γλώσσας και της ιστορίας μας. Ήταν μία παράσταση απόλυτα αρμονική με το νησί και τον χώρο.

Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τον πολιτιστικό όμιλο ΓΕΡΑΝΟΣ.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά -Κοστούμια:  Κέννυ ΜακΛέλλαν

Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Μουσική: Φοίβος Μαρκιανός

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου

Φωτογραφίες προβών: Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Πρωταγωνιστούν οι:

Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Φοίβος Μαρκιανός, Βασίλης Τριχάς, Λένα Νάτση.

*Η καλοκαιρινή περιοδεία, ιδιαίτερα επιτυχής και χρήσιμη, εν μέσω μέτρων υγειονομικής προστασίας, συνεχίζεται  μέχρι τις 4 Αυγούστου 2021, δίνοντας παραστάσεις στον ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ, στην  ΗΛΙΔΑ, στο  ΙΣΙΩΜΑ, στο ΔΑΡΑ,  στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ, στη ΖΑΧΑΡΩ , στα  ΚΑΒΑΣΙΛΑ, στη  ΔΙΒΡΗ , στη ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ , στα ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ, στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, στο ΛΕΟΝΤΙΟ, στις  ΚΑΤΩ ΑΙΓΕΣ, στον  ΠΛΑΤΑΝΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ και στις 4 Αυγούστου στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture