Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μάχη έδωσαν στο ελληνικό box office ο Οσκαρικός Χόπκινς με τον πάντα σε φόρμα Γ. Άλεν

Μάχη έδωσαν στο ελληνικό box office ο Οσ...

Ο "Πατέρας" με τον Άντονι Χόπκινς ήδη σε 10 μέρες προβολής σκαρφάλωσε στα 43.000 εισιτήρια ενώ ο Γ. Άλεν ξεκίνησε μία χαρά με πάνω από 12.300 θεατές

Μάχη δόθηκε στο εγχώριο box office με το κοινωνικό φιλμ «Ο Πατέρας» με την Οσκαρική ερμηνεία του 83χρονου Άντονι Χόπκινς να κερδίζει την πρωτιά με πάνω από 13.000 εισιτήρια το 4ήμερο 15-18 Ιουλίου 2021 και φτάνοντας σε 10 μέρες προβολής τα  42.299 εισιτήρια πανελλαδικά. Η ταινία που τιμήθηκε και με το βραβείο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου στον Φλοριάν Ζέλερ προβάλλεται και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο με μεγάλη προσέλευση σινεφίλ.

Η μάχη που λέγαμε δόθηκε ανάμεσα στον Χόπκινς και τον σχεδόν συνομήλικο του, τον 85χρονο Γούντι Άλεν, η νέα σκηνοθετική προσπάθεια του οποίου, «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν» έκανε την πρεμιέρα της την περασμένη Πέμπτη στην Ελλάδα σε 29 αίθουσες στην Αθήνα και σε άλλες 4 στην υπόλοιπη χώρα. Το φιλμ παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων. «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν» με φόντο την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία και το ομώνυμο σινε-Φεστιβάλ κατάφερε να πάρει τη 2η θέση με 12.312 εισιτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του flix.gr.

Η αλήθεια είναι πως ο Γούντι Άλεν παραμένει δυναμικά παρών και το κυριότερο όλες οι αγαπημένες εμμονές και το ιδιότυπο χιούμορ του διαπερνούν και την τελευταία του δημιουργία όπου είναι έντονες οι σινεφίλ αναφορές του σε αγαπημένους του Ευρωπαίους auteur όπως ο Μπέργκμαν ή ο Φελίνι. Η σκηνή με τον Κριστόφ Βαλτς ως θάνατο σε μία αναδημιουργία της περίφημης σκηνής με το σκάκι από την «Έβδομη σφραγίδα» ή η σκηνή ονείρου με τις κούκλες πρωταγωνίστριες Τζίνα Γκέρσον και Έλενα Ανάγια που παραπέμπει στην περίφημη «Περσόνα» επίσης του Μπέργκμαν, δίνουν πόντους στην ταινία του Γούντι Άλεν, ο οποίος αυτοσαρκάζεται και κατ’ ουσία μας λέει μέσω του βασικού του ήρωα, του ασχημούλη και κοντούλη Ρίφκιν (εξαιρετικός ο Γουόλας Σον) πως δεν δα κανένας σπουδαίος και πως φοβάται να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα γιατί δεν θα βγει καλό.

Το φιλμ χωρίς να φτάνει τα επίπεδα άλλων πολύ δυνατών στιγμών του Γούντι Άλεν όπως η πιο πρόσφατη «Θλιμμένη Τζάσμιν», θα σας κάνει να περάσετε όμορφα, να γελάσετε και το σημαντικότερο θα σας κάνει μόλις περάσει η πανδημία, να βρείτε εισιτήρια για το Σαν Σεμπαστιάν γιατί ο Άλεν το έχει «φωτογραφήσει» με πολλή σινεφίλ αγάπη.

Τώρα στο Αμερικάνικο box office είχαμε εκπλήξεις το περασμένο τριήμερο 16-18/7/2021 καθώς η «Black Widow» της Μάρβελ με την Σκάρκλετ Γιόχανσον έχασε την πρωτοκαθεδρία στη 2η εβδομάδα προβολής της (στην Πάτρα ακόμα να έρθει η ταινία). Όπως διαβάσαμε στο boxofficemojo.com, τη «ζημιά» την έκανε η παιδική ταινία «Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά - Space Jam: A New Legacy» σε σκηνοθεσία Μάλκολμ Ντ. Λι με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον αγαπημένο Μπαγκς Μπάνι που σε 3,965 αίθουσες της Βορείου Αμερικής έφτασε σε εισπράξεις τα 31,7 εκατ. δολάρια παρά τις μέτριες κριτικές. Έτσι η «Black Widow» έμεινε 2η με 26.3 εκατ. δολάρια στο δεύτερο σαββατοκύριακο της, φτάνοντας συνολικά στις ΗΠΑ τα 132 εκατ. συν άλλα 100,7 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η «Black Widow» στην χώρα μας σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής, πλησιάζει τα 40.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια είναι στα 38.646). Πάντως η παιδική ταινία «Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά» που την περιμένουμε και στην Πάτρα, πήγε μάλλον μέτρια στο ντεμπούτο της στη χώρα μας με λιγότερα από 1000 εισιτήρια σε 18 αίθουσες πανελλαδικά.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture