Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Οσκαρικό "Άσπρο Πάτο" "έσκισε" με κοντά 11.000 εισιτήρια σε 21 αίθουσες στο ντεμπούτο του

Το Οσκαρικό "Άσπρο Πάτο" "...

Το φιλμ με τον Μαντς Μίκκελσεν το περιμένουμε και στην Πάτρα - Όσο για το "Fast & Furious 9" ξεπέρασε τα 500 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και συνεχίζει

Αλματώδη αύξηση στα εισιτήρια στο εγχώριο box office έφερε το άνοιγμα των κλειστών σινεμά, με τη συνδρομή και του απολαυστικού νέου animation φιλμ της Pixar, «Λούκα - Luca» σε σκηνοθεσία Ενρίκο Κασαρόζα, το οποίο κατέκτησε την πρωτιά του περασμένου τετραημέρου (1-4 Ιουλίου 2021) με 20.432 εισιτήρια σε 65 αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Αναλογικά, ωστόσο, το φιλμ που εγκαινίασε τον κινηματογραφικό Ιούλιο με σχεδόν θριαμβευτικό τρόπο ήταν το τιμημένο με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης (διεθνούς) ταινίας, «Άσπρο Πάτο», ένα κοινωνικοδραματικό φιλμ με μία πρωτότυπη σεναριακή ιδέα σε σκηνοθεσία του Δανού Τόμας Βίντερμπεργκ που πήρε καλές γενικά κριτικές και με 512 εισιτήρια μέσο όρο ανά αίθουσα και 10.753 συνολικά, σηματοδότησε το καλύτερο μέχρι τώρα ντεμπούτο ενήλικης ταινίας από την αρχή της σεζόν, δηλαδή τη φετινή χρονιά, όπως γράφει το flix.gr.

Το «Another Round – Άσπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ, ο οποίος προτάθηκε και για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, προβάλλεται σε 20 αίθουσες στην Αθήνα και σε μία ακόμη εκτός Αθηνών ενώ το φιλμ όπου πρωταγωνιστεί ο 57χρονος ηθοποιός Μαντς Μίκκελσεν το περιμένουμε να έρθει και στην Πάτρα.

Στην 3η θέση του ελληνικού box office πλασαρίστηκε το φιλμ τρόμου «Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω», με τη Βέρα Φαρμίγκα και τον Πάτρικ Γουίλσον κόβοντας σε 59 αίθουσες πανελλαδικά, 8.014 εισιτήρια στο ντεμπούτο του ενώ το όλο αδρεναλίνη φιλμ «Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων» με τον Βιν Ντίζελ, τη Μισέλ Ροντρίγκεζ και την Σαρλίζ Θερόν συνέχισε σε 33 αίθουσες πανελλαδικά, με 4.714 εισιτήρια και σε 3 εβδομάδες έχει πλέον αγγίξει τα 50.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια βρίσκεται στα 49.403). Η ξέφρενη πορεία του «F9: The Fast Saga» συνεχίζεται και στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ έπιασε για 2ο γουικέντ την κορυφή και ευνοήθηκε και από την αργία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Αμερικανών (4 Ιουλίου) και ήδη στις ΗΠΑ οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 125,9 εκατ. δολάρια συν άλλα 374,402,000 από τον υπόλοιπο κόσμο, τουτέστιν παγκοσμίως η ταινία μπορεί να καυχιέται στο μετά την πανδημία box office πως έχει πια περάσει το όριο των 500 εκατ. δολαρίων.

Τέλος το ρομαντικό «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, με πρωταγωνιστές τον Σεμπάστιαν Σταν και την Ντενίζ Γκαφ που παίζεται και στο θερινό σινε - Κάστρο στο Ρίο από την Δευτέρα 5/7, έχει φτάσει σε 10 μέρες προβολής, τα περίπου 12.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture