Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Το Υπουργείο Πολιτισμού αποποιείται όλων των ευθυνών του για το θέατρο Εμπρός

Σία Αναγνωστοπούλου: Το Υπουργείο Πολιτι...

Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού για μια ακόμη φορά μετακυλίει με ευκολία τις ευθύνες της σε άλλους λέγοντας πως για όλα φταίει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στην επίσημη απάντηση του, για την καταγγελία που κατέθεσαν ως επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού και ο Πάνος Σκουρολιάκος, το ΥΠΠΟΑ  - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποποιείται όλων των ευθυνών του. Δηλώνει πώς ούτε γνώριζε, ούτε συμμετείχε στο σφράγισμα του θεάτρου Εμπρός, και πως για όλα φταίει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού για μια ακόμη φορά μετακυλίει με ευκολία τις ευθύνες της σε άλλους ενώ εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τις υπηρεσίες του Υπουργείου του οποίου προΐσταται. Αγνοεί, προφανώς, πως λάθη και παραλείψεις των υπηρεσιακών οργάνων βαραίνουν την ίδια, τονίζουν οι Σία Αναγνωστοπούλου και Πάνος Σκουρολιάκος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προσθέτοντας τα εξής:

Άραγε η Υπουργός Πολιτισμού δεν ενημερώθηκε ότι στην αρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που μετέβη στο σημείο την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης – κατόπιν υπόδειξης των γειτόνων!- δεν επετράπη να προσεγγίσει τον χώρο του Θεάτρου Εμπρός, παρότι δηλώθηκαν τα στοιχεία της και η ιδιότητά της;  Ποιες ήταν οι δικές της ενέργειες όταν πληροφορήθηκε την εν εξελίξει επιχείρηση της Αστυνομίας; Όφειλε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Δήμο Αθηναίων και κάθε αρμόδια αρχή, αλλά προφανώς δεν το έπραξε. Όπως και δεν φρόντισε να στείλει μεγαλύτερο κλιμάκιο για διενέργεια αυτοψίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Το Θέατρο Εμπρός δεν σφραγίστηκε λόγω της επιτελικής ασυνεννοησίας των Υπουργών Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη. Το Θέατρο Εμπρός και κάθε χώρος που λειτουργεί ως ένας ελεύθερα αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού, ανοιχτός σε εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενοχλεί. Γι’ αυτό και αυτή η κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να φιμώσει και να χτίσει συμβολικά και κυριολεκτικά, όλες τις εισόδους πρόσβασης στο πολιτισμικό κεφάλαιο που εμπεριέχει. Δεν έχει σημασία ποιος δίνει την εντολή, σημασία έχει η συνέργεια στο πολιτιστικό έγκλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις