Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Αντίο στον θρύλο BJ Thomas που είχε τραγουδήσει το Οσκαρικό «Raindrops Keep Fallin»

Αντίο στον θρύλο BJ Thomas που είχε τραγ...

Το υπέροχο κομμάτι ακουγόταν στην ταινία "Οι Δύο Ληστές" με τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ και είχε τιμηθεί με Όσκαρ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε και στους Έλληνες μουσικόφιλους και σινεφίλ η είδηση που έγινε γνωστή ότι έσβησε στα 78 του χρόνια το περασμένο Σάββατο 29 Μαΐου 2021 ο βραβευμένος με Γκράμμυ, κάντρι τραγουδιστής BJ Thomas, ο οποίος είχε ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες όπως το περίφημο «Raindrops Keep Fallin» του Μπαρτ Μπάκαρα από την ταινία «Οι Δύο Ληστές» που το 1970 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Οι εκπρόσωποι Τύπου επιβεβαίωσαν ότι ο Thomas πέθανε στο σπίτι του στο Arlington του Texas στις 29 Μαΐου λόγω επιπλοκών από καρκίνο του πνεύμονα στο 4ο στάδιο.

Ο τραγουδιστής είχε γεννηθεί στις 7 Αυγούστου του 1942 στην Οκλαχόμα.

«Είμαι τόσο ευλογημένος που είχα την ευκαιρία να ηχογραφήσω και να παίξω όμορφα τραγούδια σε pop, country και gospel μουσική και να μοιραστώ αυτά τα υπέροχα τραγούδια και τις αναμνήσεις με όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια από εσάς», είχε πει ο ίδιος παλιότερα.

Ο B.J. Thomas που εκτός από ποπ και κάντρι κομμάτια τραγουδούσε υπέροχα και gospel, είχε αρκετά hits στα τσαρτ όπως το “I Just Can’t Help Believing”, το “Hooked on a Feeling” και φυσικά το “Raindrops Keep Fallin’ On My Head”.

Ο Thomas, όπως είχε γίνει γνωστό από τον Μάρτιο, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και έδινε γενναία μάχη με την αρρώστια του, ωστόσο κατέληξε το περασμένο Σάββατο από επιπλοκές της ασθένειας και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Arlington του Texas, όπως είπε ο publicist του Jeremy Westby.

Ο BJ Thomas είχε μεγαλώσει στο Houston του Texas όπου δέχτηκε ένα ευρύ φάσμα από επιρροές, από την παραδοσιακή country μουσική του Hank Williams μέχρι την soul του Jackie Wilson και του Little Richard.

Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Thomas κέρδισε 5 Grammy, πούλησε 70 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και έχει συνολικά 8 νούμερο 1 και 26 Top 10 singles. Μεταξύ των επιτυχιών του ήταν & το «(Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song» το 1976.

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο single του Thomas «Raindrops Keep Fallin 'on My Head», που γράφτηκε από τους Burt Bacharach και Hal David, κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού στα Όσκαρ στην απονομή του 1970 ενώ η κλασική πλέον ταινία γουέστερν του Τζορτζ Ρόι Χιλ με τους Paul Newman και Robert Redford, «Butch Cassidy and the Sundance Kid – Οι Δύο Ληστές» σε σενάριο του Γουίλιαμ Γκόλντμαν τιμήθηκε με 3 ακόμη βραβεία Όσκαρ ενώ όπως γνωρίζουμε έκανε σούπερ σταρ τον 33χρονο τότε Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Όπως διαβάσαμε στην ανταπόκριση του Associated Press, o Thomas δεν ήταν τότε η πρώτη επιλογή ερμηνευτή για να πει το κομμάτι με στοιχεία ρυθμικής μπαλάντας που «ντύνει» τη σκηνή που ο Πολ Νιούμαν με την Κάθριν Ρος κάνουν ποδήλατο. Απλά ο Ray Stevens που του είχε προταθεί το τραγούδι αρνήθηκε και έτσι έμελλε να το πει ο Τόμας και να γράψει ιστορία με τη ζεστή, όλο ψυχή ερμηνεία και φωνή του. Είναι πράγματι συγκινητικά τα αφιερώματα στον εκλιπόντα αυτόν καλλιτέχνη από Μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα The Guardian, το Billboard, κ.α.

Το «Raindrops Keep Fallin 'on My Head» πήγε και στο νούμερο 1 των Αμερικανικών τσαρτ και βοήθησε με τις πωλήσεις του και την ταινία που έκανε μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 2019 με αφορμή τα 50χρονα της ταινίας μιλώντας στην εφημερίδα Usa Today, είχε παραδεχτεί πόσο λάθος έκανε στην αρχή θεωρώντας πως το συγκεκριμένο κομμάτι δεν «κόλλαγε» στην ταινία. «Όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες θυμάμαι ότι είχα κρατήσει μία κριτική, επιφυλακτική στάση θεωρώντας πως το τραγούδι δεν ταίριαζε στο φιλμ καθώς μιλούσε για βροχή ενώ στην ταινία δεν υπήρχε σκηνή με βροχή. Πόσο λάθος τελικά έκανα», είχε χαρακτηριστικά πει ο 84χρονος σήμερα αγαπητός σούπερ σταρ του Αμερικανικού σινεμά.  

Τέλος να πούμε πως το “Raindrops” έκτοτε έχει ακουστεί παντού, από τους “The Simpsons” έως το “Forrest Gump” και μάλιστα έχει ψηφιστεί και κοσμεί το Grammy Hall of Fame από το 2013.

Η βασική φωτ. είναι από την ανάρτηση του www.clickatlife.gr/

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture