Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Dior Croisiere 17/6 στην Αθήνα: Ονειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη Maria Grazia Chiuri

Dior Croisiere 17/6 στην Αθήνα: Ονειρο π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το show ανακοινώθηκε 70 χρόνια μετά τη θρυλική φωτογράφιση του οίκου στην Ακρόπολη για το Paris Match

Με σήμα κατατεθέν την ιστορική φωτογράφιση του 1951 στην Ακρόπολη για το περιοδικό Paris Match, ο εμβληματικός γαλλικός οίκος Dior, γνωστοποίησε την «κάθοδό» του στην Αθήνα. Εβδομήντα χρόνια μετά τις σαγηνευτικές εικόνες του φωτογράφου Jean-Pierre Pedrazzini, την εποχή που ο Christian Dior ήταν ο νέος super star της παριζιάνικης κομψότητας έχοντας μόλις εγκαινιάσει το δικό του σήμα υψηλής ραπτικής, η croisiere collection 2022 θα αποκαλυφθεί στην ελληνική πρωτεύουσα. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 17 Ιουνίου ενώ το σημείο του show δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, εκπρόσωποι του label έχουν ζητήσει να επισκεφθούν το τριήμερο 26, 27, 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ώστε να αιτηθούν τη χρήση τους. Συγκεκριμένα θα περιηγηθούν σε Ακρόπολη, Ηρώδειο, Ναό του Ηφαίστου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η ιταλίδα creative director Maria Grazia Chiuri στοχεύει να τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821 αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές των ιστορικών λαικών μας ενδυμάτων, όπως είχε φανεί και από την πρώτη της επίσκεψη στην Καλαμάτα.

«Ο οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αντίστοιχα είχε αναδειχθεί η κουλτούρα και η αισθητική της Νότιας Ιταλίας με μια άκρως εντυπωσιακή επίδειξη πέρυσι στο Λέτσε.
 

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου. Καθώς κατάγομαι  από τη Ρώμη, για εμένα είναι ένα ουσιαστικό κι εξαιρετικά εμπνευσμένο λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός show και γιορτάζει, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη μετάδοση πολιτισμών» αναφέρει η Maria Grazia Chiuri. Η πασίγνωστη σχεδιάστρια είναι από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μόδας σήμερα και απογείωσε την επιρροή και τη δημοτικότητα του Dior. «Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο τεράστιας ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από χορό έως σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν, κάτι το οποίο θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου» καταλήγει.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View