Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι Τομ Χάρντι και Τζούντι Ντεντς είναι οι κορυφαίοι Βρετανοί ηθοποιοί του 21ου αιώνα

Οι Τομ Χάρντι και Τζούντι Ντεντς είναι ο...

Σε έρευνα που έγινε - Ο Τομ Χάρντι κατάφερε να ξεπεράσει τους Σον Κόνερι και Άντονι Χόπκινς

Μια νέα έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλύπτει ποιοι είναι οι κορυφαίοι Βρετανοί κινηματογραφικοί σταρ του 21ου αιώνα.

Το Showcase Cinemas δημοσίευσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, τα οποία δείχνουν ότι το αγαπημένο κινηματογραφικό έργο στη χώρα είναι ολόκληρο το franchise του «Χάρι Πότερ» και ακολουθεί η σειρά ταινιών «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» όπου πρωταγωνίστησε η Ρενέ Ζελβέγκερ, με το 50% των ερωτηθέντων να λένε ότι προτιμούν βρετανικές παραγωγές από τις ταινίες του Χόλιγουντ.

Όσον αφορά στους ηθοποιούς, ο 43χρονος Τομ Χάρντι του «Venom» και του «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», είναι στην κορυφή της λίστας των ανδρών ηθοποιών, επισκιάζοντας τον εκλιπόντα Σερ Σον Κόνερι και έναν από τους φετινούς υποψήφιους για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, τον Σερ Άντονι Χόπκινς της «Σιωπής των αμνών» και του φετινού «The Father».

Ο Κόλιν Φερθ (Όσκαρ για τον «Λόγο του βασιλιά») βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ακολουθεί ο «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρεγκ. Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Λίαμ Νίσον, Σερ Ίαν ΜακΚέλεν, Γκάρι Όλντμαν και ο Χιου Γκραντ.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις κορυφαίες γυναίκες ηθοποιούς βρίσκεται η Τζούντι Ντεντς και στη δεύτερη η Ολίβια Κόλμαν (Όσκαρ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Ακολουθούν οι Μάγκι Σμιθ και Έλεν Μίρεν ενώ στην πέμπτη θέση είναι η Κέιτ Γουίνσλετ, στην έκτη η Έμα Γουάτσον, στην έβδομη η Έλενα Μπόναμ - Κάρτερ και στην όγδοη η Έμιλι Μπλαντ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Τζούλι Γουόλτερς και η Κίρα Νάιτλι.

Στη λίστα των κορυφαίων βρετανικών ταινιών του 21ου αιώνα βρίσκονται επίσης: «Οι Άθλιοι» του Βρετανού σκηνοθέτη Τομ Χούπερ, «Δουνκέρκη», «Πάντιγκτον», «Η θεωρία των πάντων» και «1917».

Το Βρετανικό κοινό έδειξε επίσης προτίμηση στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ντάνι Μπόιλ «28 Days Later», στο φιλμ κινουμένων σχεδίων Γουάλας και Γκρόμιτ, «Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit» και στο δράμα «This Is England» του 2006.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Η Τζούντι Ντεντς κέρδισε το βραβείο Όσκα...

Η Τζούντι Ντεντς κέρδισε το βραβείο Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου το 1999 για το φιλμ του Τζον Μάντεν "Ερωτευμένος Σαίξπηρ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture