Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στον δρόμο βγαίνουν από σήμερα οι τελάληδες του Πατρινού Καρναβαλιού

Στον δρόμο βγαίνουν από σήμερα οι τελάλη...

«Ακούσατε, ακούσατε…Και το Πατρινό Καρναβάλι 2021 αρχίζει»

Αυτή τη γνώριμη φράση που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού και αισιόδοξη νότα χαράς και ελπίδας, συνυφασμένη με τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας που Πατρινοί και φίλοι του Καρναβαλιού μας σε κάθε γεωγραφική άκρη περιμένουν, θα ηχήσει και φέτος στους δρόμους της Πάτρας με ένταση. Μπορεί το φετινό Καρναβάλι λόγω της δυσάρεστης συγκυρίας της πανδημίας να μην έχει τη δυναμική και τον φυσικό χώρο του, τον δρόμο και την πλατεία, να μην αντλήσει την ουσία του από την συγκέντρωση του κόσμου και την παλλαϊκή συμμετοχή που αποτελεί ζωτικό στοιχείο του, ωστόσο δεν θα σιωπήσει και θα μείνει ενεργό στην καρδιά των χιλιάδων φίλων του μέσα από τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις και άλλους εναλλακτικούς τρόπους, που τηρούν απολύτως τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ένα καρναβάλι διαφορετικό με μάσκες και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, λόγω του covid 19, που τίποτα όμως δεν μπορεί να του στερήσει τη μαγεία του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κοινωφελούς του Πατρινού Καρναβαλιού η οποία συνεχίζει:

Αυτό το διαφορετικό Καρναβάλι που θα ζήσουμε θα το προαναγγείλουν δυο τελάληδες. Ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη ντυμένοι με τις καρναβαλικές στολές τους θα φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και θα μεταφέρουν σε κάθε άκρη το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021. Και οι δυο τους τον ρόλο αυτό τον ξέρουν πολύ καλά, είναι ο ρόλος της χαράς, του κεφιού, της προοπτικής, της δημιουργίας αφού τον έχουν ενσαρκώσει με μεγάλη επιτυχία. Η Μαρία Αγουρίδη ήταν η περσινή «τελάλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού που αναστάτωσε με τη φωνή της και την εξωστρεφή παρουσία της πολλές από τις περσινές δράσεις, ενώ ο Γιώργος Λογαράς αποδείχτηκε εξαιρετικός και εμβληματικός στον ρόλο του τελάλη σε παλαιότερες διοργανώσεις. Φέτος, στο ιδιαίτερο αυτό Καρναβάλι μέσω κορωνοϊού, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας είχε την ιδέα να τους εντάξει και τους δυο και να «διπλασιάσει» τη δυναμική της έναρξης. Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ντουέτο εκρηκτικό και ανεπανάληπτο και θέτουν την καρναβαλική μηχανή σε κίνηση.

Ένας ρόλος, δυο πρόσωπα που όμως το αποτέλεσμα εγγυάται μια νέα αρχή στο Πατρινό Καρναβάλι. Η πρόκληση αυξημένη, όπως και οι απαιτήσεις αυτού του διπλού ρόλου. Αλλά η γνησιότητα και η αυθεντικότητα της καρναβαλικής χαράς ξέρει να προσαρμόζεται ακόμα κι όταν τα καρναβαλικά χαμόγελα είναι κρυμμένα πίσω από μάσκες προστασίας, ακόμα κι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε αποστάσεις ή μπροστά στους δέκτες και στις οθόνες τους.

Η σύμπραξη της Μαρίας Αγουρίδη και του Γιώργου Λογαρά θα είναι μια συνάντηση του παλιού με το νέο. Με κεντρικό σύνθημα «Το καρναβάλι αλλάζει» (ελπίζουμε μόνο για φέτος) αναλαμβάνουν να μεταδώσουν στον πατραϊκό λαό αυτό το μήνυμα οι δύο Τελάληδες: Ο παλιός και ο νέος! Ο παλιός με την εμπειρία του θα βοηθήσει τον νέο να ενημερώσουν το κόσμο για την νέα πραγματικότητα με … χιούμορ και ελπίδα, πάνω σε κείμενα του Τζίμη Πολίτη και μουσική επιμέλεια του Στέλιου Αποστολόπουλου.

Γιώργος Λογαράς και Μαρία Αγουρίδη θα έχουν σημαντικό ρόλο και στην Τελετή Έναρξης που θα μεταδοθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 21.00 απευθείας τηλεοπτικά από τοπικά-περιφερειακά κανάλια και διαδικτυακά από sites και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr .

Ωστόσο θα έχουν ρόλο και στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πατρών (σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου. 

Στο μεταξύ οι δυο τελάληδες (Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς) με το μουσικό άρμα που ήδη από το βράδυ της Πέμπτης βγήκε στους δρόμους, θα μεταδίδουν στους δρόμους της πόλης το σύνθημα του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 «Το καρναβάλι αλλάζει» προαναγγέλλοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Διαδρομή των τελάληδων και του μουσικού άρματος:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1/2021

ΠΡΩΙ

Από τις 10.30 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Όθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Από τις 18.00 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό –Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1/2021-ΠΡΩΙ (ΤΕΛΑΛΗΣ)

Από τις 10.00 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Στις 11.30  από Αρχαίο Ωδείο και ακολουθώντας τη διαδρομή Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος φτάνει στο Δημαρχείο όπου και πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Τελετή Παράδοσης του Καρναβαλικού Λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture