Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη φέρνει άλλο αέρα στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη φέ...

Πραγματοποιήθηκε και η 1η συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Πριν περάσει μια εβδομάδα από την παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που έγινε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προέβη την περασμένη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. θα έχει για πρόεδρο τον σκηνοθέτη Μάρκο Χολέβα, και την Ελένη Χανδρινού, ως Αντιπρόεδρο ενώ μεταξύ των νέων μελών του είναι και η γνωστή Αιγιώτισσα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με πολλές αξιόλογες παρουσίες, Μαρία Καλλιμάνη. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Isabelle Fauvel και η Δάφνη Χατζηπροκοπίου που είναι νομικός, ειδική σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων ενώ είναι συνεργάτιδα και της Λυρικής Σκηνής.

Η Μαρία Καλλιμάνη έχει γεννηθεί στο Αίγιο και έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανώτατη Δραματική Σχολή του Θεατρικού Οργανισμού «Μορφές», του θεάτρου Εμπρός. Στο θέατρο έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους ενώ από τις πιο τελευταίες δουλειές της ήταν ο ρόλος της στην παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα».

Στον κινηματογράφο τιμήθηκε το 2015 με το βραβείο καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία «Στο Σπίτι» του Α. Καρανικόλα ενώ έχει υπάρξει υποψήφια για βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις ταινίες «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη και «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, «στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι η άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με το Ειδικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του προς όφελος της κινηματογραφικής κοινότητας στο σύνολό της, την επίσπευση των διαδικασιών του και την επίτευξη των ιδρυτικών του σκοπών».

Ωστόσο, όπως έγραψε ο Γιάννης Ζουμπουλάκης στην εφημερίδα Το Βήμα, το γεγονός παραμένει: το νυν υπάρχον σύστημα λειτουργίας του ΕΚΚ είναι αποδεδειγμένα προβληματικό και άρα κάτι πρέπει να αλλάξει.

Στο μεταξύ η αρμόδια Υπουργός Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με το νέο ΔΣ και τόνισε στα μέλη του, την ανάγκη άμεσης επίλυσης των ζητημάτων που σχετίζονται με το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας, με στόχο την στήριξη των δημιουργών του κλάδου το συντομότερο δυνατόν. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν για την ανάγκη άμεσης εξέλιξης του προγράμματος.

Η Υπουργός Πολιτισμού επιβεβαίωσε την πάγια στάση μη παρέμβασης από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας στα εσωτερικά ζητήματα των εποπτευόμενων φορέων, αλλά και την πρόθεση του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτεί σταθερά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Επίσης, το Υπουργείο Πολιτισμού θα διερευνήσει, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΕΚΚ, επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture