Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Λαμπερή αν και εν μέσω covid-19 η έναρξη των 26ων Νυχτών Πρεμιέρας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Λαμπερή αν και εν μέσω covid-19 η έναρξη...

Ανάμεσα σε όσους παρέστησαν ήταν και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη

Σε αισιόδοξο και συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 το βράδυ, η Τελετή Έναρξης του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας, ταυτόχρονα στον θερινό κινηματογράφο της Αίγλης Ζαππείου και Ριβιέρας στα Εξάρχεια από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών, Μαρίας Μπόμπολα, με την προβολή της βραβευμένης με τον Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, ταινίας "Nomadland" της Κλόι Τσάο και πρωταγωνίστρια την Φράνσις Μακντόρμαντ.

Ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε θερμά την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού για την αμέριστη υποστήριξη στην υλοποίηση της φετινής διοργάνωσης καθώς και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο, ο οποίος παρευρέθηκε στην Τελετή Έναρξης, για την ενίσχυση στο Φεστιβάλ και ευχήθηκε η Πολιτεία να συνεχίσει να στέκεται αρωγός στους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας. Ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Eκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων παρέστη, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν επίσης η Μουσειολόγος, Ιστορικός Τέχνης και Σύμβουλος Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων, Κατερίνα Κοσκινά, ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού  τμήματος, Μισέλ Δημόπουλος, η Διευθύντρια στη Διεύθυνση Προώθησης (Hellas Film) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Αθηνά Καλκοπούλου, ο Διευθυντής του Ethnofest και μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Ντοκιμαντέρ, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, και ο δημοσιογράφος και εκδότης Λάμπης Ταγματάρχης.

Ακόμα, με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως οι σκηνοθέτες Εύα Στεφανή, Νίκος Χρήστου, Ηλίας Γιαννακάκης, Νίκος Περάκης, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν, Νίκος Κορνήλιος, Νίκος Σκαρέντζος και Δημήτρης Μπαβέλλας, ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Πάνος Βλάχος, ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου, η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, οι ηθοποιοί Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Αποστόλης Τότσικας και Ιώβη Φραγκάτου, η φωτογράφος Ρούλα Ρέβη και ο συνθέτης Μίνως Μάτσας.

Ο Λουκάς Κατσίκας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Με την ομαλή διεξαγωγή τους οι Νύχτες Πρεμιέρας επιθυμούν να υπογραμμίσουν την ανάγκη του πολιτισμού ως πολύτιμο οξυγόνο και ανάσα μας, ακόμη και πίσω από τις πιο ανθεκτικές μάσκες, ακόμα και στις πιο αντίξοες μέρες μας. Οι Νύχτες Πρεμιέρας θέλουν επιπλέον να διατηρήσουν την κανονικότητα στις ζωές μας: Την παράδοση που θέλει το φθινόπωρο και την εγχώρια κινηματογραφική σεζόν να ξεκινούν με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Κυρίως, όμως, θέλουν να μη στερηθεί το κοινό της πόλης μας το αγαπημένο του Φεστιβάλ, την ανάγκη των θεατών για νέες κινηματογραφικές εμπειρίες, θεατών που φέτος, χάρη στις Νύχτες Πρεμιέρας, θα συγχρονιστούν με τις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις του κόσμου για να δουν πρώτοι τις νέες, πολυαναμενόμενες ταινίες, ταυτόχρονα με το εξωτερικό.

To νέο ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

*Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα συνεχιστεί έως τις 4 Οκτωβρίου 2020.

*Οι φωτ. που μας εστάλησαν από το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας είναι της Θάλειας Γαλανοπούλου και του Ιωάννη Στεφανίδη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture