Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Άρεσε το λαϊκό μιούζικαλ «Πραξαγόρα» του Γιώργου Δίπλα

Άρεσε το λαϊκό μιούζικαλ «Πραξαγόρα» του...

Την σκηνοθεσία υπέγραψε ο Περικλής Βασιλόπουλος – Η παράσταση παρουσιάστηκε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που υλοποιείται από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το βράδυ της Τρίτης 22/9 η παράσταση «Πραξαγόρα ή το κάλεσμα στη μεταμφίεση» σε σκηνοθεσία του Περικλή Βασιλόπουλου.

Πριν την παράσταση χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Ήρα Κουρή, ενώ την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων αντιδήμαρχοι και μέλη των Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ήταν ένα λαϊκό μιούζικαλ βασισμένο στις «Εκκλησιάζουσες», με στοιχεία θεάτρου, χορού, καμπαρέ και τραγουδιού σε σύλληψη-διασκευή -μουσική του Πατρινού συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Δίπλα και σκηνοθεσία, διαμόρφωση σκηνικού χώρου και κοστούμια από τον Περικλή Βασιλόπουλο.

Ενορχήστρωση-παραγωγή: Σάκης Μπάστας

Χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα Luiz Mendes

Ερμηνεία τραγουδιών: Δέσποινα Γκοτσοπούλου

Χόρεψαν οι: Ειρήνη Ατματζίδη, Ειρήνη Γκοτσοπούλου, Λίλιαν Τσιούτσια και  Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου και έπαιξαν οι ηθοποιοί Ελένη Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Στεφανάτου, Μπάμπης Μακρής.

Συμμετείχε και ο Πασχάλης Τζίκος.

Σύγχρονα κείμενα: (πρόλογος-επίλογος)

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

Δημήτρης Γκιούλος το μανιφέστο των γυναικών

Τραγούδησαν στο στούντιο:

Ελένη Αντωνίου Ιωάννα Γκέλλη  Σοφία Σέλλινα  Φλωρεντία Τασιάνη.

Κατασκευή σκηνικό – τεχνικός παράστασης: Γιώργος Σάρρας.

Μακιγιάζ – Μαλλιά: Νατάσα Ντότσικα.

*Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture