Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη στις 18 & 19/8 στο Κάστρο Αντιρρίου

Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη στις 18 &...

Από την Εθνική Λυρική Σκηνή που συμμετέχει με στο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με 20 παραγωγές

Έναν κύκλο εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως διαβάσαμε στο culturenow.gr, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στον νέο αυτό θεσμό το φετινό ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας, καλοκαίρι, με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύει το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της στίγμα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουμεντάκη.

Στο πρόγραμμα μάλιστα είδαμε και την Πάτρα αλλά και την Αρχαία Ολυμπία.

Στην ενότητα Χορευτικά σόλι (χορογραφίες: Ιωάννα Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη, Χρήστου Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Ρήγου και χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ) είδαμε στο πρόγραμμα και μία εμφάνιση στις 12 Σεπτεμβρίου, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Χορεύει ο Ντανίλο Ζέκα

Σαξόφωνο: Γκουίντο ντε Φλάβιις.

Ακόμα είδαμε άλλη ενότητα με Ρεσιτάλ με έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το Β΄ πρόγραμμα (Τραγούδι Θοδωρής Βουτσικάκης, Πιάνο Γιάννης Μπελώνης) θα παρουσιαστεί στις 4 Αυγούστου, στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας και το Γ΄ πρόγραμμα (Τραγούδι Μπέττυ Χαρλαύτη, Πιάνο Γιάννης Μπελώνης, Κρουστά Στέφανος Θεοδωράκης) στις 18 και 19 Αυγούστου 2020, στο Κάστρο Αντιρρίου.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (έχει γεννηθεί το 1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του με εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα.

Μαζί τους στο πιάνο ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μία δεκαετία.

Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, με όλους τους ερμηνευτές (Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη), θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Θησείου, στις 29 Ιουλίου.

Γκαλά μονωδών της ΕΛΣ

5 Αυγούστου, Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας

Χρύσα Μαλιαμάνη, Μαρισία Παπαλεξίου, Χρήστος Κεχρής, Νίκος Κοτενίδης

Πιάνο: Νίκος Βασιλείου.

Ακόμα η παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις 6 Αυγούστου, στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Κινησιολογία – Χορεύουν: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Σοφία Κωνσταντινίδου

Κρουστά: Αλέξανδρος Φραγκούλατζης

Συμμετέχουν (σε εναλλασσόμενη διανομή): Πάττυ Δεδουσοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Γεωργία Ζαχαριάδη, Αναστασία Καραχρήστου, Χρύσα Κλεισιάρη, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Άριελ Κράρουπ, Ειρήνη Μασάλη, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Δανάη Πολίτη, Δήμητρα Σπέλα, Δανάη Στεργίου, Δανάη Χαντά-Μάρτιν.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Λάιος Μπάρντος από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.

*Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture