Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Πατρινός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης περιοδεύουν με το "Τάβλι"

Ο Πατρινός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Ι...

Ξεκινούν περαστάσεις στις 7 Ιουλίου 2020

Μια κωμωδία χαρακτήρων  που παρουσιάζει γλαφυρά τη νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή», είναι «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη που σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης, έχοντας για πρωταγωνιστές τον Πατρινό ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Η παράσταση ανεβαίνει το φετινό καλοκαίρι με τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας και θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Σαλαμίνα, Ευριπίδειο Θέατρο την ερχόμενη Τρίτη 7/7 για να ακολουθήσει την Τετάρτη 8 Ιουλίου, η Ηλιούπολη - Δημοτικό θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δ.Κιντής. Η περιοδεία θα συνεχιστεί έως τις 6/9 χωρίς μέχρι στιγμής να είναι μέσα και η Πάτρα.

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.

Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το «Τάβλι», είναι έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο ανέβηκε για πρώτη φορά, στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Bοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Σκιαδαρέση

Με τους: Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου και την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, η παράσταση προγραμματίζεται να παιχθεί στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Κήπου, όπως είδαμε στο culturenow.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παίζει αυτή την περίοδο και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, "Πέτα την Φριτέζα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture