Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ο πιο «elegant», ηρωικός διπλωμάτης στο βιογραφικό φιλμ «Σέρτζιο» του Netflix

Ο πιο «elegant», ηρωικός διπλωμάτης στο ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Βόμβες και πάθος στο Ιράκ με τους λατίνους ηθοποιούς Βάγκνερ Μόουρα και Αννα ντε Αρμας

Σε αληθινά γεγονότα βασίζεται το βιογραφικό φιλμ του Netflix «Σέρτζιο», που παίζει το Netflix, με πρωταγωνιστές το 43χρονο βραζιλιάνο ηθοποιό Βάγκνερ Μόουρα (γνωστό από το Narcos) και την όμορφη 32χρονη κουβανή Αννα ντε Αρμας (αισθησιακό Bondgirl και νυν αγαπημένη του Μπεν Αφλεκ). Αναδεικνύει τη ζωή και την προσωπικότητα του υψηλόβαθμου διπλωμάτη του ΟΗΕ, Σέρτζιο ντι Μέλο, ο οποίος φθάνει στο Ιράκ το 2003, στην επαύριον της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης, προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία μετάβασης προς τη δημοκρατία. Μια βόμβα, ωστόσο, που θα εκραγεί στα κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών, τον αφήνει βαριά τραυματισμένο και εγκλωβισμένο στο εσωτερικό του κτιρίου. Καθώς οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, εκείνος συλλογίζεται – το κοινό παρακολουθεί σε φλασμπάκ– στιγμές από τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν και γνώρισε τη νεαρή Καρολίνα.

Ο γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Σέρτζιο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συναναστρεφόταν προέδρους, επαναστάτες, εγκληματίες, καθώς εργάστηκε πολλά χρόνια για την επίλυση διενέξεων και συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ενα από αυτά ήταν το Ανατολικό Τιμόρ, όπου συνάντησε τον κεραυνοβόλο έρωτα. Οντας πολύ ερωτευμένος, αγωνίζεται να εξασφαλίσει την ειρήνη στο νεοσύστατο κράτος. Πέθανε μόλις 55 ετών.

Πρόκειται για μια ταινία όπου σμίγουν η διπλωματία με το ρομάντζο και έκανε το ντεμπούτο της στο καθιερωμένο σινε- φεστιβάλ του Σάντανς. Με αφορμή την προβολή, το Time έγραψε πως σύμφωνα με δημοσιογραφική περιγραφή ο Σέρτζιο – λόγω της έμφυτης κομψότητας και του ριψοκίνδυνου του χαρακτήρα του «ήταν μια διασταύρωση μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Μπόμπι Κένεντι». Σε εκδήλωση μνήμης στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Κόφι Ανάν είχε πει ότι «μπήκε στο πάνθεον των ηρώων, τους οποίους τα Ηνωμένα Εθνη εύχονταν να μην είχαν αποκτήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View