Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Η τάση των μεγάλων κάκτων εξαπλώνεται ορμητικά μέσα κι έξω από το σπίτι

Η τάση των μεγάλων κάκτων εξαπλώνεται ορ...

Μεξικάνικος άνεμος με … εκτόπισμα. Φυτέψτε τους στο εξοχικό ή αναζητήστε τους ως deco item

Cactus trend, με μεγάλη δυναμική διεθνώς στην εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Τα συμπαγή, εξωτικά φυτά που μας ταξιδεύουν νοητά στο Μεξικό, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια «φωνάζοντας» ηλιόλουστο καλοκαίρι, κυριάρχησαν ως μοτίβο στις περίφημες εκθέσεις «Maison & Objet» στο Παρίσι και «Ambiente» στη Φρανκφούρτη εδώ και δυο χρόνια, αλλά όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν και στον κήπο και στα ενδότερα του σπιτιού. Δεν μιλάμε για μινιατούρες, δηλαδή για τα μικροσκοπικά γλαστράκια, ούτε για φοινικοειδή, δράκαινες, αράχνες, γιούκα, μπαμπού κ.α. αλλά για τις πλέον επιβλητικές μορφές κάκτων: τους κιονοειδείς κάκτους- στύλους με τις κάθετες γραμμώσεις και την φραγκοσυκιά (αλλιώς οπουντία η ινδική συκή) με τα πλατιά αγκαθωτά φύλλα.  

Ολοι αυτοί οι κάκτοι, προέρχονται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική καθώς λατρεύουν τις ξηρές περιοχές. Ακόμα κι αν τους συναντάμε σε αρκετά μεσογειακά μέρη, παραμένουν εισαγόμενα φυτά, τα οποία έχουν προσαρμοστεί στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι κάκτοι είναι πολύ- πολύ ανεξάρτητοι και ανθεκτικοί, ενώ δεν λερώνουν τριγύρω. Υιοθετήστε τους με ευκολία, θέλουν πότισμα μόλις μια- δυο φορές το μήνα με μόνες ανάγκες το φως και τον φρέσκο αέρα. Ετσι, σπάνια αρρωσταίνουν, μαραίνονται και μας απασχολούν αποζητώντας ειδική φροντίδα. Χαρίζουν αυτόματα μια μποέμ, νότα απόδρασης στους χώρους που βρίσκονται, ενώ ταιριάζουν υπέροχα με τον πηλό, το μπαμπού, την ψάθα και τα έθνικ κιλίμια.

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερα περιοδικά τοποθετούν κάκτους στην αφαιρετική, σύγχρονη αρχιτεκτονική, ενώ μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διακοσμητικών blogs και πολύ συχνά στο instagram συνοδεύουν τις αναρτήσεις γνωστών bloggers. Οι ιταλοί μόδιστροι Dolce e Gabbana τους τοποθετούν ως σταθερό τους φετίχ σε επιδείξεις και μπουτίκ αλλά και ως τύπωμα σε υφάσματα.

Τους συναντάμε σε αμέτρητες συνθέσεις σε εισόδους, αυλές και κήπους αλλά και σαν παιχνιδιάρικα deco items, δηλαδή «παίζουν» ως αγαπημένο ποπ μοτίβο σε γλυπτά, βάζα, φωτιστικά, ταπετσαρίες, γλάστρες, πιάτα, μαξιλάρια, αφίσες.   

Οι μόνες ενστάσεις που μας αποτρέπουν για να αποκτήσουμε το δικό μας μεγάλο κάκτο; Το ότι  τα  κακτοειδή γενικότερα κουβαλούν τη… ρετσινιά της γρουσουζιάς και του κακού Feng Shui. Δεν ανήκουν στη zen κατηγορία της φύσης, φαντάζοντας σκληρά και απειλητικά. Ασε που δεν εναρμονίζονται αβίαστα με τα κλασικά φυτά της ελληνικής γης. Εμείς όμως ως πολίτες του κόσμου, θα βρούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς μελετώντας. Σας έχουμε φωτογραφικό υλικό.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View