Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Δεν το χάνω, Λίμνη των Κύκνων της Λυρικής δια χειρός Ρήγου Mεγάλη Τετάρτη on line

 Δεν το χάνω, Λίμνη των Κύκνων της Λυρικ...

H πολύκροτη, μεταμοντέρνα παράσταση που ήταν sold out στην Αθήνα. Συντονιστείτε!

Aπολαύστε στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή σας το απόλυτο παραμύθι του κλασικού μπαλέτου Λίμνη των Κύκνων σε ένα μεταμοντέρνο ανέβασμα που έκανε αίσθηση στην πρωτεύουσα και τα εισιτήρια είχαν γίνει ανάρπαστα. Πρόκειται για την παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 σε χορογραφία του διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου, η οποία αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας των Πετιπά / Ιβάνοφ με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος μετέτρεψε το κλασικό μπαλέτο σε κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί «μετακλασικό», αφού συνδιαλέγεται και επαναπλαισιώνει το πρωτότυπο.

Το βλέμμα του Ζήγκφρηντ είναι ο κύριος φορέας της αφήγησης. Δικές του φαντασιακές προβολές είναι ο λευκός και ο μαύρος κύκνος, τους οποίους καλείται να κυνηγήσει και να σκοτώσει, καθώς δεν είναι παρά κομμάτια του εαυτού του, το βέλος του τόξου του θα βρει τελικά και τον ίδιο.

Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 20.00 (και για 30 ώρες διαθέσιμο) στο www.nationalopera.gr και στο https://www.youtube.com/user/elsnationalopera

& LIVE στο Facebook της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης / Χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος. Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε: 9 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

 

 

-Το θέαμα διαδέχεται αυτό της Καρμεν που είχε τεράστια απήχηση, την εβδομάδα του Πάσχα θα ξαναρχίσουν οι προβολές με τη Νυχτερίδα στο nationalopera.gr  την ίδια ώρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View