Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ξεναγηθήκαμε στο faceart: ένα διεθνές site για την τέχνη με Πατρινές συμμετοχές

Ξεναγηθήκαμε στο faceart: ένα διεθνές si...

Εντοπίσαμε έργα της Βασιλικής Κασπίρη, του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου, αλλά και της Gallery Cube και από πίνακες ζωγραφικής μέχρι εικαστικά κοσμήματα.

Η εικαστικός Βασιλική Κασπίρη, η Gallery Cube και ο κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να επεκτείνουν την παρουσία τους εκτός Πατρών αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων έχοντας ως μέσο το Internet. Εντοπίσαμε δημιουργίες τους στο faceart, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα τέχνης. καλοφτιαγμένη τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά που παρουσιάζει καλλιτέχνες όλων των ειδών σύγχρονης τέχνης – από ζωγραφική μέχρι και εικαστικό κόσμημα.

Στην πλατφόρμα υπάρχει έντονη παρουσία Ελλήνων δημιουργών τόσο ζωγράφων (φιλοξενούνται δύο Ελληνικές Gallery) αλλά και από το χώρο του εικαστικού κοσμήματος που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση στην Ελλάδα.

Οι δημιουργοί της πλατφόρμας φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη ματιά και αγάπη για το κόσμημα και προσπαθούν να το αναδείξουν μαζί με τα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους “Πιστεύουμε ότι όλα τα είδη τέχνης είναι μοναδικά με τον δικό τους τρόπο και ως εκ τούτου αποφασίσαμε να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα μέρος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική κοινότητα όπου κάθε μορφή τέχνης έχει τη θέση της.  Για εμάς, το Εικαστικό κόσμημα αξίζει περισσότερο την προσοχή και τη δική του θέση στην αγορά της τέχνης, παράλληλα με τις εικαστικές τέχνες και τη γλυπτική. Αντιλαμβανόμαστε τα κοσμήματα ως μια μορφή τέχνης που μπορεί να την φορέσει κάποιος.

Μία μορφή τέχνης που μπορεί να κοσμεί ένα σώμα ενώ παράλληλα φέρει ένα μήνυμα. Είναι φορητό, πράγμα που σημαίνει ότι η ομορφιά και το μήνυμα του έργου τέχνης μπορεί να μεταφερθεί και να δει ο καθένας. Δεν είναι μόνο το ίδιο το έργο τέχνης αλλά και το πρόσωπο που το φοράει. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο, πώς αντανακλά την προσωπικότητα κάποιου αγγίζοντας το ανθρώπινο σώμα και οδηγώντας στη συνέχεια σε μια διαφορετική διάσταση.”

Μία επίσκεψη στην πλατφόρμα  https://www.faceartnet.com/ θα σας πείσει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View