Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας συνδυάστηκε με τον θρύλο Μαραντόνα

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κινηματογραφι...

Προβλήθηκε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Ασίφ Καπάντια

Ακόμα και οι πιο αδαείς περί των ποδοσφαιρικών, έμειναν εντυπωσιασμένοι από το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για τον θρύλο & διάνοια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον 59χρονο Αργεντίνο Ντιέγκο Μαραντόνα που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα Odeon Veso Mare το βράδυ της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020. Ενδιάμεσα έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης με τους σινεφίλ να παίρνουν από ένα κομμάτι βασιλόπιτας που ήταν του ζαχαροπλαστείου Caravel. Μαζί οι σινεφίλ γεύτηκαν και λίγη τεντούρα Κάστρο Χάχαλης ενώ στους τυχερούς των φλουριών τα δώρα ήταν από δωρεάν συνδρομές στις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης μέχρι tshirt για τα 40 χρόνια της Λέσχης από την Dur, βιβλία της Λέσχης, κ.α.

Στο μεταξύ το timimg για την προβολή μίας τέτοιας ταινίας που αφορούσε στο ποδόσφαιρο ήταν ιδανικό λόγω και της επικαιρότητας με την κρίση που έχει ξεσπάσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και την ατυχή παρέμβαση της κυβέρνησης.

Επιστρέφοντας στο φιλμ «Ντιέγκο Μαραντόνα», στα 130 λεπτά που διαρκούσε, έμενες στην κυριολεξία έκθαμβος με την απίστευτη πορεία αυτού του ανθρώπου (για πολλούς του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών) ο οποίος ερχόμενος στα 23 του χρόνια στην ομάδα της Νάπολι, κατάφερε το μοναδικό να παρασύρει την ομάδα αυτή που συνήθως πάλευε για να μην υποβιβαστεί, προς την κορυφή, κερδίζοντας 2 πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα Κύπελλο αλλά και το Κύπελλο UEFA. Δυστυχώς όπως είδαμε στην ταινία με πολύ «υλικό» που αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τον σκηνοθέτη, ο Μαραντόνα όσο λατρεύτηκε ως θεός (όταν η Νάπολη κέρδισε το 1ο της πρωτάθλημα το ’87 μέχρι και έξω από το νεκροταφείο αναρτήθηκε πανό που έγραφε «κοιτάξτε τι χάσατε») άλλο τόσο μισήθηκε στη συνέχεια με την αντίστροφη μέτρηση στην οποία συνέτεινε και ο ίδιος με τον εθισμό του στην κοκαΐνη και τις ατασθαλίες του, να ξεκινά όταν με την Εθνική Αργεντινής νικούσε την Εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1990 στα ημιτελικά, μέσα στο γήπεδο του Σαν Πάολο της Νάπολι.

Τα δάκρυα του μεσήλικα Μαραντόνα στο τέλος σε αντιδιαστολή με τα όσα λαμπρά είχαν προηγηθεί για το φτωχόπαιδο από τις παραγκουπόλεις του Μπουένος Άιρες, πραγματικά σου άφηναν στο φινάλε έναν κόμπο στο στομάχι. Πολλές ήταν οι συζητήσεις ανάμεσα στους σινεφίλ μετά τις προβολές που λόγω ενός μικρού τεχνικού προβλήματος στην πρώτη στις 6 το απόγευμα, πήγαν περίπου ένα τέταρτο πίσω χρονικά. Κάποιοι όπως ο Κωνσταντίνος Δάσιος, γιος της προέδρου της Λέσχης, Ελένης Δάσιου και του ακαδημαικού καθηγητή μαθηματικού Γιώργου Δάσιου, θυμήθηκε πως όταν η Εθνική μας πρωτοπήγε Μουντιάλ το 1994 στην Αμερική, είχε παίξει και με την Εθνική Αργεντινής του Μαραντόνα και είχε χάσει με το βαρύ σκορ 4-0.

Η επόμενη προβολή την Δευτέρα 10/2/2020 θα είναι πάλι μ’ ένα ντοκιμαντέρ, του Λονδρέζου Νικ Μπρούμφιλντ “Marianne & Leonard: Words of Love” για τον σπουδαίο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Λέοναρντ Κοέν, παραγωγής του 2019 που είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα.

Παρόντες κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ήταν και οι Κώστας Λογαράς, Αντίτη Αβραμίδη, Γιώργος Χάχαλης, Ασπασία Παίζη, κ.α. 

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι και το thebest.gr.

Κείμενο - φωτ.: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ουρά σχημάτισαν οι σινεφίλ για να δουν το ντοκιμαντέρ "Ντιέγκο Μαραντόνα" που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τη Δευτέρα 3/2/2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture